Hatseflats!!

Nadat maandag ik en mijn geliefde echtgenote een gesprekje hadden gehad, was er weer groen licht voor de volgende kuur. 

De mensen die te maken hebben gehad met een chemokuur weten dat deze controle gedaan word om te bekijken of het lichaam voldoende is hersteld om de volgende kuur weer aan te kunnen. Die kuur is dan de volgende dag. Ik heb de resultaten van mijn bezoek aan Dracula gezien en ik kan het mis hebben, maar mijn Hb zou te hoog zijn om deel te nemen aan de Tour de France. De dopingautoriteiten zouden denken dat ik iets van EPO heb gebruikt. Aan niets van het bloed valt te zien dat ik een chemokuur onderga. En vergeef me, maar dat is verdomd goed nieuws. Wat ook goed nieuws was, was mijn stap op de weegschaal. Niets afgevallen (beetje jammer), maar ook niets aangekomen! En dat is toch een prettige bijzaak. Want mensen, die prednison heeft hetzelfde effect als een goede joint. Oh ja, ja, je gaat er enorm van eten. En als je dat toch een beetje kunt onderdrukken, dan ben ik trots op mezelf. Oh en voor de sceptische lezers onder ons, ik heb beperkte wiet ervaring hoor, het is niet dat ik voortdurend aan de kruiden hang.

Uitnodiging

Blij en daardoor goedgemutst, afscheid genomen van de oncologisch verpleegkundige. Met de uitnodiging voor weer een dagje all inclusive in ons altijd gezellige Flevotheater huiswaards gefietst om het goede nieuws aan onze vioolspelende kanjer te gaan vertellen. Gisteren heb ik weer geprofiteerd van een dagje in een luxe zetel, voortdurend om je heen dartelende verpleegkundige dames die het je naar je zin proberen te houden en een lunch om over naar huis te schrijven. Linzensoep gevolgd door een broodje kroket met mosterd en toe een heerlijke verse fruitsalade. De vorige twee zinnen teruglezend, zou je haast denken dat het een feest is. Nee, dat is het niet. Maar kom op mensen, het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.

De waarheid

En dan nu een stukje waarheid. Kotsmisselijk en doodmoe schrijf ik nu mijn blog. Niet klagen, maar dragen. En dat dragen gaat prima met onze dochter, mijn vrouw, de familie en vrienden om me heen die me regelmatig bemoedigende worden toespreken. Ik ben dankbaar en zal dat altijd blijven.

Bron: William

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.