Het gaat beginnen…

Vandaag ben ik opgenomen in het VUmc. Dus nu gaat het er toch van komen. Het zou een chaotische dag worden werdt verteld, en dat was ook zo. Maar georganiseerd. 

Er is een PICC-lijn geplaatst, deze moet er voor zorgen dat er medicijnen en chemo toegevoegd en bloed afgenomen kan worden. Verder werd er gekeken of de PICC-lijn goed in de hoofdader ligt (in de buurt van de sleutelbeen). Zijn er longfoto’s gemaakt en heb ik veel artsen en assistenten gezien en gesproken.

Ook is er een hartfilm gemaakt en heb ik een lichamelijk onderzoek gehad. Prettig is ook dat een arts van de pijnpoli langs is gekomen. Deze gaat de medicatie aanpassen voor de neuropathie en daar ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar. Zij gaan stoppen met de morfine en daarvoor krijg ik methadon en amitriptyline. Dit zou beter moeten werken.

Ook is aan mij gevraagd de lymfepress naar het ziekenhuis te laten komen. Dat heb ik aan het thuisfront gevraagd. Ik heb deze lymfepress sinds januari in huis (zie mijn eerste blogs)  Deze moet het oedeem onder controle houden. Aangezien de nieuwe behandeling ook veel vochtproblemen gaat geven, vindt men het belangrijk om deze lymfepress naar het ziekenhuis te laten komen. Patricia en Ron komen vanavond, dus die nemen hem mee!

Morgen wordt dan één van de 'grote' dagen. nl. het toedienen van de zware chemo melfalan. Hopelijk krijg ik daar niet te veel problemen mee. Maar dat hoeft ook niet altijd zo te zijn. Ik heb begrepen dat deze 's middags wordt toegediend.  Ik hou jullie wel op de hoogte. 

Bron: Tom

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.