Het is onrustig

Na een relatief rustige periode zijn er wat zaken aan het veranderen.

Ondertussen heb ik lenalidomide kuur 13 achter de rug. Er vind nog steeds elke 4 weken controle plaats en we zien de laatste maanden, eigenlijk vanaf januari dat de Kahlerwaarde in het bloed erg aan het schommelen is en heel langzaam omhoog kruipt. Daarbij heb ik de laatste maanden steeds meer last van mijn rug. Als ik bijvoorbeeld fiets voel ik elke ongelijkheid van de weg in mijn rug.

Ik ben na carnaval lange tijd verkouden geweest en dacht door het hoesten weer eens een rib gebroken te hebben. Na het maken van foto's bleek hij echter flink gekneusd te zijn. Van de rug zijn ook foto's gemaakt en daar was wel iets op te zien, maar niet echt duidelijk. Daarom een MRI gemaakt om meer duidelijkheid te krijgen. Daaruit is gebleken dat er inderdaad iets in de rug gaande is, maar geen echte reden tot actie. Kan Kahlerhaard zijn maar ook normale botontkalking.

Een goede maand geleden is ook de vermoeidheid tijdelijk teruggekeerd en zat ik niet lekker in mijn vel. Dat allemaal, de bloeduitslagen en de pijn in de rug heeft de arts na intern overleg doen besluiten om een PET/CT scan te laten maken. Dit was redelijk snel geregeld en binnen 2 weken was ik aan de beurt. Afgelopen maandag heb ik in het ziekenhuis de uitslag van deze scan gekregen. Zo als het er nu uitziet is er inderdaad Kahleractiviteit onder in de rug te zien. Om nog meer zekerheid te krijgen heb ik afgelopen dinsdag na lange tijd weer eens een beenmergpunctie (mijn favoriete ingreep :-(  ) dit maal in de heup gehad. De uitslag hiervan hoop ik a.s. dinsdag te krijgen, tegelijk met de controle voor de volgende lenalidomide kuur..

Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat ik gewoon door kan gaan met mijn huidige medicatie. Als ik over zou moeten naar een nieuwe behandeling, ben ik de huidige kwijt en aangezien er maar een beperkt aantal behandelmogelijkheden zijn wil je er natuurlijk zolang mogelijk mee vooruit kunnen.

Wordt vervolgd...

Bron: Bas

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.