Hoe het kan lopen

Op dinsdag 10 mei jl. las mijn oudste dochter Eva het volgende bericht van het KWF op Facebook: 'We zoeken mensen die aankomende donderdag in een video laten zien dat ze blij zijn dat hun moeder er nog is nu haar kanker onder controle is.'

Eva bedacht zich geen moment en stuurde een berichtje. De dag erna, woensdag, kreeg ze te horen dat ze uitgekozen was om in de video te laten zien hoe blij ze is dat haar moeder er nog is. Ze kreeg een uitnodiging om de volgende dag samen met mij naar de Gruyterfabriek te komen voor de opnamen.

Die donderdag werden we om 12.00 uur verwacht. Eva had die ochtend nog college en, zoals wel vaker voorkomt, vertraging met de trein. Het was dus nog flink haasten om op tijd te zijn. We werden hartelijk ontvangen en besloten werd om de opnames in de Brasserie te maken. Wij werden naast elkaar aan tafel gezet met een drankje. Gezellig pratend maar wel met ondertussen een draaiende camera op ons gericht. Eva had de opdracht gekregen (daar wist ik niets van) om mij op enig moment te omhelzen/knuffelen. En zo geschiedde. Zelf hebben wij de opnames niet gezien maar de cameradame was tevreden. Het filmpje is als afsluiting van de moederdagcampagne. Het filmpje duurt maar 25 seconden waarvan wij max. 5 seconden in beeld zijn.

Vandaag, 18 mei, is het filmpje online gezet. Het is een mooi filmpje geworden, bijzonder dat we hier aan mee hebben mogen doen. (al vinden we alletwee dat we er niet heel charmant op staan….)

Nog voor de opnamen, op die donderdagochtend, toen ik aan het hardlopen was (ik ben al bij week 10, zie schema onder blog Tegenkracht) kreeg ik het idee om mij te laten sponsoren voor de Vestingloop op 29 mei. De opbrengst zou natuurlijk voor het KWF zijn. Dus toen ik toch bij de dames/heren van het KWF aan tafel zat, heb ik meteen geïnformeerd hoe ik dit moest aanpakken. Zij wezen mij op een link die op hun website staat. Diezelfde dag nog Michel gebeld. (Hij is bestuurslid van het KWF Den Bosch, ik ken hem van de opleiding NLP). Michel was meteen enthousiast en bood mij alle support. 2e Pinksterdag, heb ik samen met Winfried, naar de link gekeken en meteen een actiepagina aangemaakt en een persbericht gemaakt. Mijn streefbedrag is € 2.500,00. Nu maar hopen dat we het streefbedrag halen. Het enige dat ík kan doen is blijven trainen zodat ik op 29 mei de 5 kilometer kan uitlopen! (en dat gaat lukken!)

Bron: Ellen

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.