Ik ben maximaal beschermd!

Waldenström

Ik kwam er vanmorgen achter dat ik, volgens de mensen van Moderna, maximaal beschermd ben tegen het corona-virus. En dan voor 94,1%. Dat is best een geruststellende gedachte.

Niet dat ik nu niet meer positief getest kan worden, maar de klachten zullen in ieder geval niet zo heftig zijn. De eerst prik heeft zijn werking al meteen bewezen. Twee weken na de eerste prik sloop het virus via onze zoon ons huis binnen. Iedereen, behalve ik, testte positief. En ook na tien dagen was i nog steeds negatief, terwijl mijn vrouw het toch aardig te pakken had. Al die tijd leefden we in dezelfde ruimtes en sliepen we gewoon in ons eigen bed. Achteraf gezien kwam de oproep van de eerste prik dus mooi op tijd. Dat is dan weer een voordeel van horen bij een risicogroep.
Na de tweede prik heb ik overigens 1 dag wat belabberd gevoeld. Beetje hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Een dag later stond ik alweer in de tuin te graaien naar onkruid en waren de bijwerkingen verdwenen. Dus dat viel allemaal best mee. Ik kan niet wachten tot Nederland is gevaccineerd en we weer een betje teruggaan naar wat we nu ‘normaal’ noemen.

Lees meer van Patrick.

Weblogs over Waldenström

 • Waldenström

  Reflectie -vervolg-

  Ja en hoe zit het dan met de fysieke kant? Zoals ik al aangaf vond en vind ik de invloed van Waldenström op de mentale kant van mijn leven wel mee vallen.

 • Waldenström

  Reflectie

  Ruim vier jaar geleden begon ik dit blog om verslag te doen van mijn ziekte. De ziekte van Waldenström, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. Ik gaf het blog de naam "Reflections of my life" mee. Een betere naam is denk ik “Reflectie op mijn leven” omdat ik naast de droge feiten van de ziekte, bloedwaardes e.d., ook wil aangeven wat de invloed van de ziekte op mijn leven is.

Ook interessant

 • Leukemie

  Stoppen met de trial was geen optie

  De bloedwaarden waren bij elke controle positief, het HB ging omhoog, de nieren konden het aan en leukocyten en lymfocyten daalden. De arts was tevreden. Maar ikzelf voelde me waardeloos de afgelopen maanden. ‘Je lichaam werkt enorm hard en is even helemaal uit balans’, was zijn verklaring, en zo voelde het ook.

 • Leukemie, Stamceltransplantatie

  We weten niet wat we denken te weten

  Deze zomer heb ik ingehaald wat ik de vorige zomer niet kon. Op mijn nieuwe fiets was ik te vinden op alle klimmetjes in de omgeving. Trainen om in één ruk de Oude Holleweg bij Nijmegen op te fietsen. Die akelige pukkel van gemiddeld 8,6% over 700 meter had ik alleen nog maar kunnen bedwingen met een tussenstop. Op een regenachtige ochtend reed ik er zomaar op. En even voelde ik iets van trots. Heel even dan, want nieuwe doelen werden gesteld.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Eerste cyclus zit erop …

  Vanochtend mijn achtste injectie subcutaan daratumumab gehad. Volgende week een telefonisch consult met mijn behandelend arts en dan gaan maar eens praten of we het geheel wat kunnen verkorten. Temeer daar mijn bloeduitslagen van afgelopen week er weer keurig uitzagen.