Ingeloot daratumumab

Ik ben ingeloot! Ingeloot voor de extra toevoeging van daratumumab aan de kuur. 

Afgelopen vrijdagmorgen (72 uur voor de eerste behandeling) werd ik volgens het protocol op de hoogte gesteld door de afdeling hematologie van het VUmc. En ik ben daar wel blij mee. Temeer omdat sommige belangrijke waardes negatief gestegen zijn.

Daratumumab laat tot nu toe goede resultaten zien zonder al te veel vervelende bijwerkingen. En mochten die er wel zijn, dan kan de arts nog veel aanpassen tijdens de kuur. Maandagmorgen 9-1-2017 start mijn behandeling om 8.30 uur. Ik moet rekening houden tot 20.00 uur. Vooral de eerste keer is het van belang om de patient goed 'in te stellen'. Als ik hier goed doorheen kom, dan zijn de volgende keren minder heftig heb ik begrepen. Voor de duidelijkheid, daratumumab wordt extra toegevoegd aan de standaardbehandeling. In dit geval de VTD kuur + stamceltransplantatie. Niels van de Donk legt uit wat daratumumab voor voordelen heeft voor de patiënt in de volgende video http://www.vjhemonc.com/video/jo1xhbiazic-mechanism-of-action-of-daratumumab. (Niels van de Donk is ook mijn arts/hematoloog) Wil je meer weten over de VTD kuur? (technisch), dan kan je deze hier vinden. Al met al vind ik het best wel spannend, ik heb al veel behandelingen gehad, maar dit is ook voor mij nieuw.

Met Tonia gaat het ook weer redelijk na haar hartinfarct, voorlopig is het rustig aan doen. Tonia start de komende week met cardiorevalidatie. Verder krijgt ze voorlichting. Daar besteden de medewerkers van het West-Fries gasthuis in Hoorn heel veel tijd aan (compliment). Het blijft nog even afwachten wat de blijvende schade aan het hart is. Uiteraard volgt ze haar eigen programma, maar ze zal ook regelmatig met mij mee gaan ('doe nu rustig aan!' is geen optie voor haar). Gewoonlijk doen we alles ook altijd samen, maar dat zal nu niet altijd mogelijk zijn. Gelukkig helpen de kinderen heel goed mee, wat ons ontlast.

Ook voor het inloophuis zullen wij een 3e coördinator(vrijwilliger) zoeken, Beide zijn wij de komende tijd veel in het ziekenhuis te vinden. Het is even niet anders. Deze 3e coördinator kan dan wat taken van ons overnemen. Een leuke taak voor bijvoorbeeld een gepensioneerde met affiniteit en organisatietalent. (deze mogen reageren)

We gaan weer moedig voorwaarts.

Bron: Tom

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.