Kankerklieren

Vandaag had ik een pet-scan om te kijken hoe de klier op de chemo's had gereageerd en morgen zou ik gebeld worden met de uitslag. Toen dus net de telefoon ging, wist ik meteen dat het foute boel was. 

'De nucleair geneeskundige heeft alvast naar je scan gekeken en zag nog activiteit, dus hij heeft me meteen gebeld. Ondanks drie zware chemokuren zit die ene klier er dus nog steeds en in mijn rechter long is een nieuwe actieve klier te zien.

Tja, wat moet je er nou nog op zeggen.. weer slecht nieuws. Het houdt maar niet op. De chemo's slopen mijn hele lichaam, maar die kankerklieren blijven zitten. Kankerklieren ja, letterlijk en figuurlijk.

Afgelopen week heb ik superleuke dagen gehad met mijn moeder in Maastricht! Ik had echt een vakantiegevoel! Eén dag weer thuis en je wordt meteen met je neus op de feiten gedrukt. Het einde van de behandelingen was in zicht! Nog een laatste maand bikkelen in het ziekenhuis en dan lekker aansterken. Maar natuurlijk loopt het anders dan gepland.. zo gaat het al een jaar.

Komende woensdag heb ik een bronchoscopie waarbij er een biopt van de nieuwe klier genomen gaat worden om te kijken wat het is. Aan de hand van die uitslag wordt een nieuw behandelplan gemaakt. Nog even onzekerheid dus, maar ach, daar zijn we inmiddels wel aan gewend..

Bron: Soemeya

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij. 

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Kerstmis 2019 ...........

  Mijn kerstboodschap voor 2019 is dit maal, hoe triest ook, geïnspireerd op wat ik recent in het nieuws zag over vluchtelingen, vooral kleine kinderen die moeten leven in een kletsnatte tent en moeten slapen op een doorweekte matras.