Kankerklieren

Vandaag had ik een pet-scan om te kijken hoe de klier op de chemo's had gereageerd en morgen zou ik gebeld worden met de uitslag. Toen dus net de telefoon ging, wist ik meteen dat het foute boel was. 

'De nucleair geneeskundige heeft alvast naar je scan gekeken en zag nog activiteit, dus hij heeft me meteen gebeld. Ondanks drie zware chemokuren zit die ene klier er dus nog steeds en in mijn rechter long is een nieuwe actieve klier te zien.

Tja, wat moet je er nou nog op zeggen.. weer slecht nieuws. Het houdt maar niet op. De chemo's slopen mijn hele lichaam, maar die kankerklieren blijven zitten. Kankerklieren ja, letterlijk en figuurlijk.

Afgelopen week heb ik superleuke dagen gehad met mijn moeder in Maastricht! Ik had echt een vakantiegevoel! Eén dag weer thuis en je wordt meteen met je neus op de feiten gedrukt. Het einde van de behandelingen was in zicht! Nog een laatste maand bikkelen in het ziekenhuis en dan lekker aansterken. Maar natuurlijk loopt het anders dan gepland.. zo gaat het al een jaar.

Komende woensdag heb ik een bronchoscopie waarbij er een biopt van de nieuwe klier genomen gaat worden om te kijken wat het is. Aan de hand van die uitslag wordt een nieuw behandelplan gemaakt. Nog even onzekerheid dus, maar ach, daar zijn we inmiddels wel aan gewend..

Bron: Soemeya

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.