Klaar?

Vanmorgen ben ik naar het ziekenhuis geweest en mijn leukocyten (witte bloedlichaampjes) zijn nog steeds niet genoeg hersteld om een nieuwe chemo te starten. Mijn neutrofielen waren in middels wel genoeg hersteld maar mijn trombocyten (bloedplaatjes) waren ook nog te laag. 

Omdat mijn eigen hematoloog er deze week niet is, heeft de assistent oncoloog - die de medische studie in het Groene Hart Ziekenhuis begeleidt - contact opgenomen met dokter Levin (ASZ) en dokter Kater (AMC). De vraag is nu of er gestopt moet worden met de chemo. Het kan zijn dat de vier chemokuren al genoeg zijn geweest om de foute lymfocyten te doden of dat een volgende chemokuur misschien zelfs te veel zou worden voor mijn beenmerg. Om dit te beantwoorden, krijg ik volgende week donderdag een beenmergpunctie waaruit zal moeten blijken of ik nog foute lymfocyten heb en hoe de rest van mijn bloedcellen in mijn beenmerg er aan toe is.

Bron: Ronald

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.