Kleine daling en PET-scan

Ik heb even gewacht met dit bericht te maken totdat ik alle uitslagen bij elkaar had. 

Ruim 2 weken geleden zijn Nicole en ik op de 2 maandelijkse controle geweest. Eerst natuurlijk rustig koffie gedronken met een gevulde koek, want dat is traditie en daarna heb ik op de dagbehandeling mijn VIT laten doorspuiten en wordt er bloed afgenomen voor de controle. De bloeduitslagen en de waardes van lever en nieren gaven geen rare getallen aan. Mijn HB zit op een waarde die voor mij normaal is namelijk gemiddeld 8; voor een 'gezond' mens is dat lichte bloedarmoede. Na een dag of 4 kreeg ik de uitslag, mijn M-proteïne was 1 gedaald. Dit was nogal verrassend omdat dit al 5 maanden gelijk was gebleven en nu toch weer een daling te zien gaf. Het is maar van 15 naar 14, maar het is er toch weer een. Nu maar afwachten hoe het over 2 maanden is, misschien bereiken we dan toch nog ons doel van 10 g/liter bloed.

Aangezien ik al een week of 6 met pijn klachten in mijn onderrug, borstbeen en ribben rondliep is er besloten om toch maar een PET-scan te maken. De laatste was april 2014, dus niet echt actueel. De scan vond plaats op 6 januari en gisteren (maandag 12 januari) heb ik de uitslag per mail ontvangen. Er zijn gelukkig geen actieve Kahlerhaarden gevonden, maar er is wel veel artrose gevonden en mijn lymfeklieren geven aan dat ik last heb van infecties/ontstekingen. Van die ontstekingen/infecties merk ik alleen heel weinig,  ik heb af en toe blaasjes in mijn mond en onder mijn tong.

Voor de pijn in mijn onderrug ga ik maar weer eens mijn fysio raadplegen, misschien dat hij de pijn wat kan verlichten. Al met al valt het gelukkig mee en nu dan maar afwachten hoe het verder gaat. Ondertussen hebben we wel een vakantie naar Turkije geboekt voor eind mei, leuk vooruitzicht.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.