Koorts

Tijdens de drie dagen chemo van vorige week maandag, dinsdag en woensdag heb ik weinig gemerkt, de donderdag en vrijdag er na was ik een klein  beetje misselijk. Daarna voelde ik me eigenlijk beter dan voor de chemo.

Ik ben waarschijnlijk een beetje te actief geweest en woensdag heb ik de hele dag in de achtertuin gestraat. Die nacht er na heb behoorlijk lopen zweten. Nachtzweten hoort bij de symptomen van CLL daarom heb ik daar niet veel aandacht aan besteed. Gisteren morgen ben ik nog wezen zwemmen en in de middag drong het tot mij door dat ik sinds woensdag na het straten wel wat rillerig was en het zo nu weer warm had. Dus maar even temperaturen.

39,6 °C, oei, dat had ik niet verwacht. Boven de 38.5 °C moest ik contact op nemen. Dit had ik dus gedaan waarop ze me in het ziekenhuis in Dordrecht wilden zien. Wij waren daar gisteravond rond half 7. Mijn bloed is onderzocht, er is een borstscan gemaakt en een hartfilmpje gemaakt. Het duurde allemaal wel lang. Buiten de koorts en daardoor een hogere hartslag had ik geen klachten en uit de onderzoeken kwam ook niets dat bijv. op een ontsteking duidt (klein detail: mijn leukocytenaantal was al gedaald van ~400 naar 42). Toch kreeg ik volgens het protocol een antibiotica-infuus en wilde ze me daar houden. Ik heb toen gevraagd of ik niet naar het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda kon. Ik moest wel een beetje pushen maar uiteindelijk gingen ze akkoord. Dus weer wachten want volgens het protocol gaat een transfer altijd met de ambulance. Het was wel een gezellig ritje maar uiteindelijk kon ik pas om 2 uur middernacht gaan slapen in het GHZ.

Mijn temperatuur is vanmorgen net opgenomen en ik heb geen koorts meer: 37 °C maar ik ben bang dat ik nog wel een paar dagen onder controle moet blijven.

Bron: Ronald

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.