La douce France

Onze vakantie naar Frankrijk zit er alweer op. We zijn in de Champagne geweest, een gebied met veel oude dorpjes, grote middeleeuwse kathedralen en uiteraard wijnbouw.

De wijnstokken zijn nog helemaal kaal en kort gesnoeid, deze tijd van het jaar. Het was een erg fijne week, waarin we het gebied goed hebben leren kennen. En hebben genoten van de Franse sfeer, keuken en - uiteraard - wijn.

Vanwege mijn fysieke beperkingen hebben we moeten zoeken naar een andere manier van vakantie vieren dan we gewend waren. Om te lopen maak ik gebruik van een rollator die ook tot rolstoel is om te bouwen. Erg handig, maar een lange wandeling of een uitgebreid bezoek aan een stad zit er niet in. We hebben daarom veel met de auto het gebied rondgereden en verkend, en steeds korte stops gemaakt om bijvoorbeeld een kathedraal te bekijken. Voor Astrid was het af en toe hard werken om mij over een hobbelig of licht oplopend trottoir te duwen. Dat maakt zaken als shoppen lastiger, maar we hebben toch veel gezien en gedaan.
 
Nu terug weer thuis gaat de medische molen weer draaien. Morgen beginnen de bestralingen van de fractuur in mijn schaambeen. Ik wordt deze week 4 keer bestraald en volgende week maandag de 5e en laatste keer. Verder staan tandarts en fysiotherapeut in de agenda. Volgende week weer de hematoloog en de cardioloog. Over een paar weken heb ik een afspraak met de oogarts. Als gevolg van de bestraling van mijn linker oogkas, twee jaar geleden, begin ik slechter te zien met mijn linker oog. Mijn hematoloog had toentertijd al gezegd dat er als gevolg van die bestraling mogelijk staar zou kunnen ontstaan. Dat lijkt nu inderdaad te gebeuren, in elk geval is mijn zicht beduidend slechter geworden, de oogarts zal hier verder naar kijken.
 
Leuk om te melden is, dat ik afgelopen zaterdag op de patiëntendag van Hematon, samen met een lotgenoot, een workshop heb gegeven over bloggen. Naast discussie over het hoe en waarom van het bijhouden van een blog zijn er ter plekke enkele nieuwe blogs gestart.
 
Bron: Jaco

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.