Minder goede berichten

Helaas, jammer. Ik was er zo van overtuigd dat het M-proteïne gedaald was en als hij dat niet zou hebben gedaan gelijk zou zijn gebleven. 

Ik was stomverbaasd dat hij ook kon stijgen, nog wel van 4.7 naar 7.1. Toe maar. Daarbij was mijn nierfunctie slechter ofwel boven de referentie waarde en mijn bloedsuiker was ook nog eens te hoog. Tjonge jonge het kon nog wel meer. Inderdaad in mijn bovenbeen zit een leasie van 4 cm. Voeg dit bij de hernia en de tumor die in de wervel van L2 groeit vindt ik het wel genoeg.

Voorlopig heb ik een plannetje gemaakt, zoals gewoonlijk. Ik parkeer alles in mijn achterhoofd en zie volgende maand wel weer. Ik start morgen met REP kuur 9 en ga dan daarna voorlopig over op de onderhoudsdosering van de lenalidomide. Er is wel gelijk een vraag om advies gegaan  richting professor Sonneveld in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik ben benieuwd wat hij zegt. Ik denk afwachten. Misschien is het een tijdelijke piek en gaat hij daarna weer netjes naar de 0 lijn. Beetje dromen mag toch wel? Verder voel ik me vandaag weer wat minder moe. Mag helemaal niet klagen.

De afgelopen dagen heb ik weer last gehad van diarree, niet fijn als je in een rolstoel zit maar ik maak de transfers gelukkig makkelijker en voelde het op tijd aankomen. Ik kan dan als ik in gesprek ben met iemand geen zin afmaken hoor, ik moet gelijk naar het toilet. Dan heb ik nog wel een probleem, ik weet niet of ik echt op het toilet zit. Ik moet echt goed kijken of ik wel goed zit. Mijn billen hebben nog steeds geen gevoel. Het lijkt ook wel of het gevoel, tastgevoel, soms ook weer wat minder wordt. Goed onder de streep allemaal niet zo positief, misschien de volgende keer weer. Ik blijf even goed optimistisch hoor. Ik ga weer lekker door met knutselen en schilderen. Heerlijk.

As. donderdagmorgen heb ik mijn afscheid van de collega's van de afdeling. We gaan dan koffie drinken bij de Oerse molen. Ik hoop dat ik veel collega's kan spreken. Ik ben toch 13 jaar als verpleegkundige, de laatste jaren als O&G verpleegkundige, in het MMC werkzaam geweest op de afdeling verloskunde. Wij hebben een super leuk team van ongeveer 70 collega's. Natuurlijk blijf ik ze wel zien want ik moet nog veel in het ziekenhuis wezen waardoor ik vaak wel de tijd heb om even op de afdeling een kopje koffie te drinken. Dit is altijd heel gezellig.

Goed als er verder weer nieuws is dan laat ik dit zeker weten.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.