Oo(g)k dat nog!

Een bewogen week is dit geweest. Ik merkte een lichte zwelling op onder mijn rechteroog. Iets waarvan je denkt, 'als dit erger wordt ga ik er eens mee naar de huisarts', maar niets spectaculair.  Ondertussen besef ik dat elk klein miniem veranderend iets een alarmbel mag luiden als je geen afweersysteem hebt.

Ik kreeg reeds antibiotica voor de infectie aan mijn katheter en toch bleef het oog maar zwellen. De crp-waarden in het bloed toonden geen grote infectie, maar je kon niet naast dat zwellend oog kijken. Te vreemd vonden de dokters. Er werd beslist, ondanks mijn lage bloedplaatjes toch te opereren. Tricky, want blijven bloeden is ook geen ideaal scenario.

Gelukkig heeft de dokter van wacht de juiste beslissing genomen: extra plaatjes en naar intensieve voor operatie aan de sinussen. Wat speelde zich daar af in die sinussen? Een schimmel, aspergillus, de smeerlap, had een leuke speelplaats gevonden blijkbaar en begon mijn oog er weg te pesten. (Vandaag hoorde ik dat ze niet langer hadden moeten wachten of mijn oog was er niet meer geweest, dat is een serieuze shock en we zijn er nog niet: ik typ, nog altijd met 1 oog gesloten (gelukkig kan het nog dicht...) en we zijn vertrokken voor maanden medicatie en hopen op opnieuw goed zien. Maar ik heb er een goed oog in hihi.)

De voorbije dagen kreeg ik cortisone om de zwelling weg te krijgen (en antischimmelmedicatie uiteraard ook, leuk zo hallucineren over de drugs- en prostitutieweteld in futuristische stijl, NOT!). Die cortisone heeft de zwelling wat weggeholpen.

Vandaag echter voel ik terug wat zwelling, maaaaar dat zouden mijn redders in nood kunnen zijn die in actie zijn geschoten. Er zijn nl. leucocyten geteld!!! Weinig, dat wel 280. Ik moet voorzichtig en stilletjes hoopvol zijn, maar toch... een teken dat de donor zijn weg heeft gevonden in mijn lichaam. Want, ook dat nog!, je zou bijna vergeten dat ik vooral wacht op leucocyten, niet zozeer op schimmels die woelen. Wel op een transplantatie die geslaagd is. De weg is nog lang (momenteel ook heel dubbel), maar ik vond het wel tijd voor een nieuwe update.

Bij deze...

En nu weer wat rusten, oog niet belasten, leuco's laten vechten, schimmels bestrijden, hopen op goede afloop voor mijn zicht en wachten tot ik kan vertrekken naar huis.

Bron: Veerle

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.