Oo(g)k dat nog!

Een bewogen week is dit geweest. Ik merkte een lichte zwelling op onder mijn rechteroog. Iets waarvan je denkt, 'als dit erger wordt ga ik er eens mee naar de huisarts', maar niets spectaculair.  Ondertussen besef ik dat elk klein miniem veranderend iets een alarmbel mag luiden als je geen afweersysteem hebt.

Ik kreeg reeds antibiotica voor de infectie aan mijn katheter en toch bleef het oog maar zwellen. De crp-waarden in het bloed toonden geen grote infectie, maar je kon niet naast dat zwellend oog kijken. Te vreemd vonden de dokters. Er werd beslist, ondanks mijn lage bloedplaatjes toch te opereren. Tricky, want blijven bloeden is ook geen ideaal scenario.

Gelukkig heeft de dokter van wacht de juiste beslissing genomen: extra plaatjes en naar intensieve voor operatie aan de sinussen. Wat speelde zich daar af in die sinussen? Een schimmel, aspergillus, de smeerlap, had een leuke speelplaats gevonden blijkbaar en begon mijn oog er weg te pesten. (Vandaag hoorde ik dat ze niet langer hadden moeten wachten of mijn oog was er niet meer geweest, dat is een serieuze shock en we zijn er nog niet: ik typ, nog altijd met 1 oog gesloten (gelukkig kan het nog dicht...) en we zijn vertrokken voor maanden medicatie en hopen op opnieuw goed zien. Maar ik heb er een goed oog in hihi.)

De voorbije dagen kreeg ik cortisone om de zwelling weg te krijgen (en antischimmelmedicatie uiteraard ook, leuk zo hallucineren over de drugs- en prostitutieweteld in futuristische stijl, NOT!). Die cortisone heeft de zwelling wat weggeholpen.

Vandaag echter voel ik terug wat zwelling, maaaaar dat zouden mijn redders in nood kunnen zijn die in actie zijn geschoten. Er zijn nl. leucocyten geteld!!! Weinig, dat wel 280. Ik moet voorzichtig en stilletjes hoopvol zijn, maar toch... een teken dat de donor zijn weg heeft gevonden in mijn lichaam. Want, ook dat nog!, je zou bijna vergeten dat ik vooral wacht op leucocyten, niet zozeer op schimmels die woelen. Wel op een transplantatie die geslaagd is. De weg is nog lang (momenteel ook heel dubbel), maar ik vond het wel tijd voor een nieuwe update.

Bij deze...

En nu weer wat rusten, oog niet belasten, leuco's laten vechten, schimmels bestrijden, hopen op goede afloop voor mijn zicht en wachten tot ik kan vertrekken naar huis.

Bron: Veerle

Ook interessant

 • Waldenström

  Vermoeidheid of energielek?

  Onlangs heb ik een bijeenkomst bezocht over vermoeidheid bij/na kanker. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de stichting ‘kLeef uit Apeldoorn.

 • Lymfklierkanker

  Run or hide

  De uitslag, een goede uitslag, de best mogelijke uitslag. De kanker is helemaal weg uit mijn lichaam. Geslonken, verdwenen, verstoten.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Update ...

  Hoe is het leven na de bestralingen? Tijd voor een update. Aanvankelijk ging het herstel na de bestralingen prima. De afgelopen week kreeg ik even een terugval, maar dat gebeurt bij mij wel vaker, zo om de paar maanden.