Opname achter de rug

Ja het was weer even niet goed. Na de vorige opname ben ik constant moe gebleven. Zodanig dat ik me wel eens zorgen maakte hoe het zou moeten gaan met de vakantie. 

Vorige week vrijdag heeft mijn kapster mijn haar geknipt en om 20 uur was ze klaar en hebben wij nog een heerlijke uitsmijter gegeten. Echt lekker. Ik hou niet van warm eten dus als we de warme maaltijd om zetten in zoiets dan ben ik al helemaal blij. Om 21 uur ben ik ontzettend begonnen te rillen en te shaken. Na 15 minuten heb ik mijn bed op gezocht en tegen Joop gezegd, maak me maar wakker als ik mijn medicijnen in moet nemen. Na een uurtje vertrouwde Joop het niet, gelukkig, hij heeft de temperatuur bij me gemeten en het ziekenhuis gebeld. Aangezien ik niet meer in staat was om in de auto te komen werd er een ambulance gebeld.

Op de SEH ben ik weer volledig nagekeken en zijn ze er van uit gegaan dat ik een beginnende sepsis (bloedvergiftiging) had. Nou het interesseerde mij helemaal niet meer. Ik was alleen maar zo moe. Veel van de dingen die die nacht gedaan zijn weet ik niet meer goed.
Ik heb uiteindelijk 8 dagen in het ziekenhuis gelegen aan de intraveneuze antibiotica. Dit betekende voor mij 8 dagen in bed doorbrengen omdat aan mijn rolstoel geen infuuspaal gemaakt kon worden. Daarbij had ik door de antibiotica weer veel dunne ontlasting en moest ik heel snel naar de postoel over kunnen stappen.

Onze cruise hebben we moeten annuleren. Helaas. We vonden dit beiden heel erg. Voor ons was het toch, waarschijnlijk de laatste kans om nog een verre reis te maken. Ik had al een paar maal laten vallen dat dit onze laatste verre reis zou zijn. Nu hebben we dit niet eens kunnen halen. Maar ik zou ik niet zijn als ik het toch nog tot de mogelijkheden laat zijn. Maar eens op de site van Carnival kijken wanneer de volgende afvaarten zijn. We weten nu welke weg we moeten bewandelen. Maar nu eerst maar opknappen want ik heb een flinke jas uitgedaan. Ik ben echt vreselijk moe.

We hebben vandaag een huisje (in boerderijstijl) geboekt. Niet zo heel ver hier vandaan en ik kijk hier echt naar uit. Het is een 7 persoons huis dus we hebben lekker de ruimte. Als ik moe ben dan kan ik lekker even gaan slapen. Het is een prachtige omgeving zodat we lekker de bossen in kunnen en wat leuke stadjes bezoeken. 's avonds lekker uit eten, dan hoeft Joop ook niet zo veel te doen.

Tijdens mijn opname is ook mijn M-proteïne nog bepaald en waar we heel erg blij mee waren was dat hij 0.5 gedaald was. Heerlijk gevoel. Ik heb in overleg met de hematoloog besloten om, nu we toch niet weg gaan, ik de rust week van de lenalidomide doe, daarbij ook een week met de cyclofosfamide stop. Kijken of mijn bloed weer een beetje hersteld. Tijdens de opname heb ik ook 3 zakjes bloed gehad.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Doorgaan

  Vorige week weer mijn periodieke onderzoek gehad i.v.m. de kahler. Dinsdag had ik een CT-scan en vrijdagmorgen vroeg het gesprek met mijn hematoloog. Ik schrok alleen donderdag wakker omdat ik me opeens realiseerde dat ik straal vergeten was bloed te laten prikken. 

 • Lymfklierkanker

  Bijna een jaar geleden

  6 Januari 2020 voelde ik een knobbel in mijn nek. Ik zat in mijn eentje op de bank en ik kan me nog goed herinneren dat ik schrok. Het was hard en ik kreeg een steen in mijn maag. Ik wilde het liefst doen alsof het er niet zat maar voelde toch nog een paar keer om te kijken of ik me vergist had en het misschien toch niks was.

 • Multipel myeloom

  Kerstmis 2020 en nog wat andere zaken ...

  De afgelopen weken zijn weer hectisch verlopen. Het begon vlak na mijn bezoek aan de oogarts. Ik had gerekend op een kat in ‘t bakkie, maar dat pakte anders uit.