Opnieuw complicaties

Vorige week had ik een paar keer last van een onregelmatige, nogal hoge hartslag. Daarbij kwam, dat ik vanaf zondagmiddag mijn eten en drinken niet meer binnen kon houden. 

Alles wat ik at of dronk kwam er na enige tijd weer uit, zonder dat ik uitgesproken misselijk was. Reden genoeg in elk geval om maandag contact te zoeken met mijn huisarts. Die heeft ter plekke een hartfilmpje gemaakt. Dat zag er niet goed uit, de frequentie was erg hoog, rond 170 in rust. En mijn bloeddruk was juist heel laag. Er is direct contact gezocht met de dienstdoende hematoloog in het LUMC en die heeft gelijk een ambulance geregeld om me op te halen. Op de spoedeisende hulp  is alles bekeken en gemeten en is geprobeerd alles weer tot rust te krijgen. Dat lukte en ik mocht gelukkig weer naar huis, met een recept voor weer een nieuw medicijn dat hartfibrillaties moet voorkomen (verapamil). Ik kan nu ook de cardioloog toevoegen aan de lijst van specialisten waarbij ik onder behandeling of controle ben.

Mijn hartproblemen zijn mogelijk de oorzaak van de misselijkheid, al kan het ook een virus geweest zijn. Voor nu lijkt alles weer in orde. Nader onderzoek naar de oorzaak van de ritmestoornissen is wel nodig, daar staat inmiddels een afspraak voor gepland. Een mogelijke oorzaak van de ritmestoornissen is de AmBisome, het antischimmelmiddel dat ik nu al ruim 12 weken dagelijks toegediend krijg. Dit middel lijkt wel te werken, al gaat het langzaam. Op een CT-scan die vorige week gemaakt is, zijn nog restanten van de schimmelinfectie in mijn longen te zien. De behandeling gaat door totdat alles is opgeruimd.

Vandaag stond weer een bezoek aan de hematoloog gepland. Er is weer een beenmergpunctie uitgevoerd om de voortgang van de behandeling van de Kahler te kunnen bekijken. Er is opnieuw een bloedtransfusie gepland, omdat mijn energieniveau opnieuw flink is afgenomen. Die transfusie krijg ik morgen. Op de CT-scan is ook te zien dat, zoals we al vermoedden, twee van mijn rugwervels inderdaad ingezakt zijn. Die inzakkingen veroorzaken veel pijnklachten. Er wordt een afspraak bij orthopedie gemaakt om hier verder naar te kijken en mogelijk een behandeling te geven die de pijn vermindert.

Over twee weken staat een nieuwe afspraak bij hematologie gepland. Dan krijgen we de uitslagen van het beenmerg- en bloedonderzoek van vandaag te horen en weten we hopelijk of de pomalidomide-behandeling tegen de Kahler verder effect heeft.

Bron: Jaco

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.