Overal cijfers

Vandaag is het 96 dagen geleden dat ik getransplanteerd werd. Dat is al een behoorlijk lange tijd. En het is bijna een jaar geleden dat mijn eerst sct werd uitgevoerd! Dat lijkt veeeeeeel langer geleden. Misschien zo slecht niet dat dat tot een ver verleden behoort.

Ik tel niet elke dag hoor, ik weet toevallig dat ik binnen vier dagen aan dag 100 zit, een mijlpaal volgens lotgenoten. Alhoewel, de dokter zei gisteren nog dat mijn revalidatieproces anders zal lopen, langer, omwille van de beenmergproblemen. Dus die 100e dag zal misschien toch maar gewoon aan mij voorbij gaan. Het is nu ook niet dat ik van de ene dag op de andere uit bed zal kunnen springen.

Een traag revalidatieproces, zoals ook mijn spieren ondertussen traag maar zeker verdwenen zijn. Al van december 2015 (!) is bewegen voor mij moeilijk geworden. Toen begonnen de botpijnen. Dat zijn 17 maanden die ik met fysiotherapie nu wil inhalen. Hoe weet ik dat zo goed? Omdat ik het daarnet nog moest uitrekenen. Hoe leg ik aan de adviserend geneesheer uit dat ik recht heb op meer fysiotherapiesessies dan bij een gebroken been? Cijfers werken altijd bij zo'n argumentatie.

Nog een cijfer, dat ik regelmatig moet doorgeven... mijn gewicht. Elke drie dagen in het daghospitaal op de weegschaal staan. 20 kilo's kwijt. De oude Veerle zou daar super blij mee zijn, eindelijk dat streefgewicht. Al is het dan helaas spiermassa en geen vet dat verdwenen is. De nieuwe Veerle (die 2.1) beseft dat een verdere daling vooral betekent dat ik weer meer eten heb uitgebraakt dan verteerd. Ondertussen zijn we al ettelijke weken dagelijks misselijk en wie me goed genoeg kent weet: maaglast -> depri en slecht gezind. Dat nieuwe getal op de weegschaal is dus eerder een vloek.

Nog meer cijfers die ze willen weten: mijn hemoglobine, bloedplaatjes, witte bloedcellen, CRP-gehalte, advagraflevel (hoeveel afstotingsmedicatie nodig is). Voorlopig doen de witte het goed. De anderen ook, maar langzamer. Daarom wordt ik volgende dinsdag een dagje opgenomen en krijg ik een nieuwe lading stamcellen van mijn donor. Ja, die is voor de tweede keer door het hele proces gegaan om mij een extra boost te geven. Vielen dank!! Hopelijk zal ik dan een 3-tal weken later merken dat ook mijn hemoglobine en bloedplaatjes stijgen. Op weg naar genezing!

Voor hen die me sms, Facebookbericht of mail verzonden en op antwoord wachten... ik ben moe

voor hen die willen koken... niet nu, ik ben misselijk en eet amper

voor hen die up to date willen blijven... bij deze

groetjes!

Bron: Veerle

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij. 

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Kerstmis 2019 ...........

  Mijn kerstboodschap voor 2019 is dit maal, hoe triest ook, geïnspireerd op wat ik recent in het nieuws zag over vluchtelingen, vooral kleine kinderen die moeten leven in een kletsnatte tent en moeten slapen op een doorweekte matras.