Remissie

Leukemie

Vanmorgen zijn we in het ziekenhuis voor een consult geweest en het is allemaal een stuk positiever dan er 3 weken geleden werd ingeschat op basis van de standaard bloedcontrole. 

In het FISH (Fluorescentie-in-situhybridisatie) onderzoek uit Leiden zijn geen afwijkende cellen meer gevonden en de conclusie luidt daar dan ook: 'Cytogenetisch gezien is er dus sprake van remissie'. Als ik niet mee had gedaan aan de HOVON 140 studie was het hierbij gebleven. In Kiel (Duitsland) doen ze een molecular onderzoek voor deze studie en daaruit blijkt dat er nog wel een paar procenten CLL cellen in het beenmerg zijn achtergebleven maar het is mij nu ook duidelijk dat de chemo wel tot een half jaar na de laatste kuur door kan werken.

Mijn bloedplaatjes, hemoglobine (9,1) en (overige) leukocyten zijn verder gestegen en dat is ook goed nieuws. Concreet houdt dit in dat ik voorlopig geen nieuwe behandeling nodig heb en dat ik voorlopig weer in wait-and-see zit.

Bron: Ronald

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij. 

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Kerstmis 2019 ...........

  Mijn kerstboodschap voor 2019 is dit maal, hoe triest ook, geïnspireerd op wat ik recent in het nieuws zag over vluchtelingen, vooral kleine kinderen die moeten leven in een kletsnatte tent en moeten slapen op een doorweekte matras.