Stoppen met Revlimid

Vandaag, 13 april, op controle geweest bij dokter Minnema in het UMC Utrecht. De afgelopen maanden was er niet veel nieuws onder de zon omdat alles ongeveer hetzelfde bleef.

Alleen heb ik sinds een maand of twee last van mijn onderrug op de plaats waar ik al eerder bestraald ben geweest. Op de ct-scan van vorige week bleken er geen kahlerhaarden te zitten. Waarschijnlijk heb ik last van restschade van de bestralingen van ongeveer 7 jaar geleden in mijn onderrug waardoor mijn spieren in dat gebied hard worden en pijn geven. Dit soort klachten gaat zich pas na vele jaren openbaren. De oplossing zou kunnen zijn om ontspanningsoefeningen te gaan doen, hiervoor ga ik maar naar mijn vaste fysio.

De bloeduitslagen vandaag zagen er normaal uit en mijn HB was weer iets gestegen, nu is het 8,4. De hoogte van mijn M-protëine is pas volgende week bekend: deze kan ik in mijn elektronisch patiëntendossier zien. De afgelopen 3 jaar heb ik Revlimid geslikt, eerst als behandeling, de M-protëine is van 26 naar 9 gegaan en ongeveer het laatste jaar als onderhoudsbehandeling. De vervelendste bijwerking is toch de darmproblemen waardoor we nu in overleg hebben besloten om te gaan stoppen met de Revlimid en te gaan zien hoe meneer Kahler zich gaat gedragen. Als het weer tijd is om te gaan starten met behandelingen zullen we dit als eerste doen met Revlimid, omdat dit nog niet is uitgewerkt.

Medicijnen die ik verder nog als behandeling kan krijgen zijn carfilzomib, pomalidomide en de nodige studies. Waarom geen daratumumab waar de afgelopen tijd in de media veel aandacht voor is geweest? Ik heb dit medicijn al in studieverband gehad en geeft bij mij grote luchtwegproblemen, dus dit is geen optie. Nu wordt het tijd dat mijn lichaam zich kan gaan herstellen van 3 jaar Revlimid en hopen dat Kahler zich een tijdje niet laat zien.

Prettige dagen.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Waldenström

  Oliebollenloop

  Ja, inderdaad, jullie lezen het goed: Oliebollenloop. Dinsdag 21 december om 11.00 uur. Dan begint het, de oliebollenloop. Al jaren een traditie in Schoonhoven en nu doe ik ook mee.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij.