Synchroon

Waldenström

Vrijdag, 10 januari, weer voor controle bij de hematoloog geweest. Afgelopen periode, dat wil zeggen van ongeveer begin augustus tot begin december, zat er duidelijk een stijgende lijn v.w.b. mijn gezondheid.

Hoewel mijn energieniveau de 100% niet meer haalt en ik ook last blijf houden van vingers/tenen e.d., was het toch een duidelijke verbetering t.o.v. het halfjaar daarvoor. Ook aanvallen van moeheid waren er maar sporadisch, kortom het ging best lekker en kon ik ook weer voor 100% aan het werk.
Begin december, na een weekje vakantie, was het echter weer gedaan met dit positieve beeld. Los van het energieniveau kreeg ik weer in toenemende mate aanvallen van vermoeidheid. Binnen no time kan de energie dan wegstromen zonder aanwijsbare reden. Ik ben dus weer in de oude bekende situatie beland. Afgelopen week daardoor ook 2 dagen moeten verzuimen. Nieuw is wel dat ik regelmatig last heb van een soort onbalans in mijn lijf. Het is alsof de processen in je lichaam niet meer synchroon lopen en dit geeft een onrustig gevoel. Niet alle dagen maar soms is het de hele dag en een andere keer maar een aantal uren. Ik voel me dan niet echt prettig. Mogelijk is dit nog een na-ijl effect van het hectische en emotionele jaar 2018. Ik ga er van uit dat dit gevoel de komende tijd wel weer over gaat.
De belangrijkste bloedwaarden zijn, t.o.v. de vorige keer, onveranderd. Uiteraard ben ik blij met deze uitslag. Wat ik mij wel afvraag is wat de betekenis van IgG is bij Waldenström. Mijn IgG, gelukkig nog steeds binnen de referentiewaarden, neemt wel langzaam toe.
Eigenlijk zijn mijn hematoloog en ik best tevreden. Na afloop van de controle wil mijn hematoloog toch nog even bloedprikken op suiker om te kijken of dat een mogelijke oorzaak van de vermoeidheid is. Hoewel ik daar zelf ook wel aan gedacht heb denk ik niet dat suiker een rol speelt.
Over 3 maanden weer controle, kijken of ik de wait&see fase verder kan verlengen en ondertussen maar wat (proef)wandelingen doen voor de Nijmeegse 4-daagse. Kijken of deelname en uitlopen dit jaar wel haalbaar is. Planning is om mijn deelname te koppelen aan een goed doel maar ik zal wel zien hoe het dit jaar allemaal uitpakt.
Ik droom mijn plannen en ongetwijfeld gaan er een paar van uit komen.

Bron: Johan

Ook interessant

 • Waldenström

  Vermoeidheid of energielek?

  Onlangs heb ik een bijeenkomst bezocht over vermoeidheid bij/na kanker. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de stichting ‘kLeef uit Apeldoorn.

 • Lymfklierkanker

  Run or hide

  De uitslag, een goede uitslag, de best mogelijke uitslag. De kanker is helemaal weg uit mijn lichaam. Geslonken, verdwenen, verstoten.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Update ...

  Hoe is het leven na de bestralingen? Tijd voor een update. Aanvankelijk ging het herstel na de bestralingen prima. De afgelopen week kreeg ik even een terugval, maar dat gebeurt bij mij wel vaker, zo om de paar maanden.