Tijd voor de maandelijkse update

We hebben weer de controle bij de interniste achter de rug. Op vrijdag bloed prikken en op maandag controle betekend met bijna zekerheid dat we dan niet de uitslag zullen hebben van het M-proteïne. 

Klopte ook. Wel was de rest van het bloed bekend. Leuko's iets gestegen dus dit betekend dat mijn afweer iets beter is geworden. Mijn trombo's waren gestegen van 54 naar 81, dit betekent dat mijn bloedstolling iets beter is maar dit is niet af te zien aan mijn blauwe plekken. Werkelijk ik hoef me maar te stoten en ik zit onder. Zelfs van iets pakken uit het tasje wat achter aan mijn rolstoel hangt krijg ik al blauwe plekken. Maar één troost ze gaan vanzelf weer weg.

Het plasma-eiwit was zo ongeveer gelijk gebleven. Dit eiwit houdt gelijke tred met het M-proteïne. Wij gingen er dan ook vanuit dat dit ook gelijk zou blijven. Nu kreeg ik de dag na de controle een e-mail van mijn interniste dat het M-proteïne weer gedaald was. Nu niet zo spectaculair maar van 5.4 naar 4.8. Wij zijn dus helemaal blij. Ik mag met kuur 7 beginnen. De rustweek van de Revlimid was dit keer iets beter dan anders. Kuur 6 iets minder. Het kan raar lopen.

De afgelopen week heb ik het heel erg druk gehad. Wel zo ontzettend gezellig dat ik het voor geen goud heb willen missen hoor maar ik was afgelopen vrijdag avond echt af. Lag om 9 uur 's avonds in bed en om 9 uur 's morgens wilde ik er eigenlijk nog niet uit. Toch maar gedaan en 's middags weer 2 uur geslapen. Ook leuke dingen vragen soms zijn tol.

Het schilderij wat ik op vraag heb geschilderd heb, is opgehaald en gelukkig was het goed. Ik was best een beetje nerveus hiervoor. Dit was de eerste keer.  Ik ben getrakteerd op een heerlijk etentje. Het was zo gezellig. Voor samenloop voor hoop heb ik inmiddels 22 kaarsenzakken verkocht waarvan ik er zelf 14 geschilderd heb. Ik ben lekker bezig geweest.

Inmiddels heb ik 1 schilderij af welke ik ook wil verkopen. Ik ben ook hier lekker aan het schilderen geweest en ach wat ik er ook voor krijg het is voor het goede doel. Ik ben ook bezig met kettingen te maken van zelf gemaakte kralen van papier. Erg leuk om te doen. Ik maak kettingen met zwevende kralen. Via internet heb ik de materialen gekocht die ik nodig had voor het maken van de kettingen. Was eerst wel even zoeken naar de juiste materialen maar toen ik eenmaal een goede site gevonden had werd het me duidelijk. Het wordt nog eens wat op mijn leeftijd.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.