Toch nog een daling met onderhoudsbehandeling

Hier is een update van hoe het de afgelopen 10 weken is gegaan.

Sinds ongeveer een maand of 2 heb ik last van een hardnekkige luchtweginfectie die met mijn preventieve antibiotica die ik slik en de puffers niet weg gaat. Na een bezoek aan de longarts in het UMC Utrecht met longfoto's en een uitgebreide longfunctie test is er besloten om nog een puffer met ontstekingsremmer aan mijn lijstje toe te voegen. Ik heb nu voor ieder dagdeel een puf van mijn ontstekingsremmers. Nu even afwachten of dit zijn werk doet en over 1 maand heb ik telefonisch overleg met de longarts.

Bij de hematoloog bleek dat mijn Hb is gedaald van 8,3 naar 7,6 maar hier wordt niks aan gedaan. Mijn M-protëine is toch nog gedaald van 10 naar 9 gram per liter bloed. Enigszins verrassend is dit wel omdat ik met een onderhoudsbehandeling bezig ben. Als ik mijzelf goed blijf voelen en het M-protëine blijft op dit niveau dan wordt waarschijnlijk over 2 maanden de Revlimid en dexamethason verder afgebouwd.

Ongeveer 8 jaar geleden constateerde men dat ik allergisch reageerde op Co-Trimoxazol. We hebben ondertussen een test gedaan of de allergische reactie er nog steeds is maar gelukkig niet. De allergische reactie kan waarschijnlijk zijn verdwenen door de allogene stamceltransplantatie van augustus 2008.  Het andere voordeel is dat dit medicijn volledig wordt vergoed en Broxil, wat ik eerst slikte, niet.

Nu gewoon eens rustig afwachten hoe het met de luchtwegen gaat en of de Kahler rustig blijft.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.