Toch nog een daling met onderhoudsbehandeling

Hier is een update van hoe het de afgelopen 10 weken is gegaan.

Sinds ongeveer een maand of 2 heb ik last van een hardnekkige luchtweginfectie die met mijn preventieve antibiotica die ik slik en de puffers niet weg gaat. Na een bezoek aan de longarts in het UMC Utrecht met longfoto's en een uitgebreide longfunctie test is er besloten om nog een puffer met ontstekingsremmer aan mijn lijstje toe te voegen. Ik heb nu voor ieder dagdeel een puf van mijn ontstekingsremmers. Nu even afwachten of dit zijn werk doet en over 1 maand heb ik telefonisch overleg met de longarts.

Bij de hematoloog bleek dat mijn Hb is gedaald van 8,3 naar 7,6 maar hier wordt niks aan gedaan. Mijn M-protëine is toch nog gedaald van 10 naar 9 gram per liter bloed. Enigszins verrassend is dit wel omdat ik met een onderhoudsbehandeling bezig ben. Als ik mijzelf goed blijf voelen en het M-protëine blijft op dit niveau dan wordt waarschijnlijk over 2 maanden de Revlimid en dexamethason verder afgebouwd.

Ongeveer 8 jaar geleden constateerde men dat ik allergisch reageerde op Co-Trimoxazol. We hebben ondertussen een test gedaan of de allergische reactie er nog steeds is maar gelukkig niet. De allergische reactie kan waarschijnlijk zijn verdwenen door de allogene stamceltransplantatie van augustus 2008.  Het andere voordeel is dat dit medicijn volledig wordt vergoed en Broxil, wat ik eerst slikte, niet.

Nu gewoon eens rustig afwachten hoe het met de luchtwegen gaat en of de Kahler rustig blijft.

Bron: Loek

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.