Uitslag beenmergpunctie en maandelijkse controle

Omdat er toch weer sporen van activiteit van meneer Kahler zijn, is er afgelopen week een beenmergpunctie gedaan. Dit wordt door het proefprotocol voorgeschreven maar eigenlijk zijn wij ook wel benieuwd wat de activiteit in het beenmerg is. Vandaag ook de reguliere maandelijkse controle met dus ook de uitslag van de punctie.

Het is wat drukker op de weg maar we zijn toch op tijd in het ziekenhuis. Het bloedprikken gaat vandaag met wat hindernissen. Eerst staat er niet in de computer wat er geprikt moet worden en dan lukt het pas na twee keer om bloed te krijgen. Na het bloedprikken gaan we weer koffie drinken met iets lekkers erbij. Als we weer terug in de wachtkamer komen, is het druk. Met een kwartier vertraging zijn we aan de beurt. De dokter zegt op papier is alles goed. Ik antwoord in de praktijk ook. Ik voel me goed en heb verder geen klachten. Het blijkt dat er 3% afwijkende cellen in het beenmerg zitten maar dat is laag volgens de arts. Geen reden om iets te doen. Belangrijk is ook de combinatie van factoren zoals bloedarmoede, M-proteïne, nierproblemen en eiwit in de urine die reden kunnen zijn om te gaan behandelen. Aangezien deze waarden goed zijn, is er dus geen reden om iets te doen.

De volgende controle is weer begin maart. Nu gaan we eerst carnaval vieren!


Bron: Pim

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Soms maak je wat mee ...

  Ik heb in de loop van de afgelopen 15 jaar soms hele gekke dingen meegemaakt, op medisch gebied wel te verstaan. Mijn grote voordeel om getrouwd te zijn met een voormalig verpleegkundige is dat zij mij minsten drie keer van de dood gered heeft.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.