Vacaciones

Een paar dagen na de goede uitslag waaruit bleek dat mijn non-Hodgkin in volledige remissie is, zijn we (Winfried en ik) op vakantie gegaan voor 12 dagen. De reis ging naar Islantilla in Andalusie.

We wisten van tevoren en we hadden ons daar ook op ingesteld, dat de vakantie niet alleen maar rozengeur en maneschijn zou zijn. Na zo'n heftige periode heb je tijd, ik denk veel tijd nodig, om (ik) lichamelijk en (beide) geestelijk te herstellen. De eerste avond was het meteen 'bal'. Het leek wel of ik mij opeens realiseerde wat ik had doorgemaakt met als gevolg fikse huilbuien. Deze leken uit mijn tenen te komen. Om de feestvreugde compleet te maken kreeg ik die nacht ook nog een nachtmerrie. De tweede nacht beperkte het zich tot alleen een nachtmerrie en de derde nacht kreeg ik een migraine-aanval. Hierna ging het gelukkig een stuk beter.

Al met al hebben we toch een leuke vakantie gehad. Een paar dagen met een gehuurde auto uitstapjes gemaakt, naar Sevilla, Portugal en Huelva. En natuurlijk ook naar het strand. Tijdens en 6-8 weken na de chemo wordt afgeraden langdurig in de zon te gaan. Ik heb veel onder de parasol gelegen en goed ingesmeerd met factor 30. Ik ben dus helemaal niet verbrand.

Opvallend was dat het kankerspook tijdens onze vakantie minder aanwezig was. Het kankerspook was niet thuis gebleven maar had, leek het, ook een beetje vakantie. Dat voelde goed. Volgens Eva, onze oudste dochter, waren we allebei, bij terugkomst,  opvallend meer 'onszelf'. Ik hoop dat dat zo blijft en wij alleen maar nog meer 'onszelf' gaan worden.

Komende woensdag (27 juli) krijg ik voor de eerste keer mijn onderhoudskuur (rituximab) Dit moet er voor zorgen dat mijn non-Hodgkin in remissie blijft. Een nadeel van deze onderhoudskuur is dat ik weer terug moet naar de afdeling waar ik om de 3 weken mijn chemokuren kreeg  toegediend. Die afdeling voelt voor mij als beladen. Ik wil niet maar ik móet.

Terugkijkend op de tijd van de chemokuren heb ik het gevoel dat ik in een soort winterslaap was. Ik was er wel maar leefde in een soort mist. De mist is nog steeds niet helemaal opgetrokken maar het gaat de goede kant op.

Bron: Ellen

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.