Vakantie Tenerife

We hebben het heerlijk gehad op Tenerife. Wat een mooi eiland is dit. Had ik nooit verwacht. De Canarische eilanden trokken mij nooit. Waarom, geen idee. Maar hier is nu verandering in gekomen. Volgend jaar ga ik met Joop weer heen.

Het hotel was perfect en de gezelligheid op de boulevard was precies wat wij altijd zoeken. Enig nadeel is dat we wel een eindje van het strand af zaten van 400 meter tot 800 meter naar het invalidenstrand. Ja er was een speciaal invalidenstrand waar je als rolstoeler ook heel dicht bij de zee kon komen. Wilde je in zee dan hadden ze hier een speciale rolstoel voor. Ze tilden je erin dus je hoefde zelf niets te doen, alleen maar genieten.

Met Eveline samen ging ook prima. Dat is inmiddels een hele zelfstandige jonge vrouw geworden en we hebben echt van elkaar kunnen genieten. Dat was erg fijn want dan heeft ze straks fijne herinneringen als ik er niet meer ben. Zo willen we begin volgend jaar nog een huisje huren voor een lang weekend. Samen met het hele gezin gezellig wat spellen doen, lekker eten en zo. Thuis kunnen we bijvoorbeeld niet gourmetten omdat ik dan moet slapen in de vieze vettige lucht van de gourmet.

Helaas is de vakantie een beetje geëindigd op een minder leuke wijze. De laatste drie dagen kreeg ik bloed in mijn urine. Ik zei tegen Eve, ik ga hier niet naar een dokter ik wacht wel tot thuis. In het vliegtuig terug werd het echt heel erg. Maar ik dacht ik bel maandag wel maar de volgende dag hebben we toch maar gebeld. We durfde niet langer te wachten. Dit was maar goed ook want op de SEH werd mijn bloed natuurlijk gecontroleerd en kwamen ze er achter dat ook mijn kalium veel te laag was. Dit kan een hartstilstand veroorzaken. Dat was dus de reden dat ik inderdaad een onregelmatige hartslag had op vakantie. Hmm goed afgelopen. Ik wil hier nog wel even blijven.

Daarbij zijn mijn trombo's ook veel te laag. Deze zijn nu 43 en moeten eigenlijk boven de 150 zijn. De chemo is jammer genoeg even gestopt. Ik wacht nu op de internist om te horen wat hij wil. Ik hoop dat ik toch weer mag beginnen want zonder chemo zal het snel gaan met de Kahler. De chemo die ik had, werkte wel maar als de complicatie te heftig worden dan wordt hij gestopt. Ben ik dan niet blij mee.

Nou ja we wachten het maar af. Stapje voor stapje, overhaasten heeft geen nut, hier word je alleen maar zenuwachtig van en daar heb ik geen behoefte aan.

De internist is inmiddels geweest en ik mag weer starten met de chemo. De reden, ik heb heel veel bacteriën in mijn urine dus we kunnen er ook van uit gaan dat het bloed veroorzaakt wordt door de bacteriën. Mooi ik heb de endoxan al ingenomen. Vecht het daarbinnen maar lekker uit. Wat de trombo's betreft, over 14 dagen moet ik alweer bloed prikken en ik hou het allemaal wel in de gaten. Als de antibiotica in tablet vorm kan dan mag ik vanmiddag naar huis. De kans dat het via een infuus moet zit er wel in omdat de blaasontsteking onder antibiotica bescherming is ontstaan. Aangezien ik alles op mijn bordje krijg hou ik hier wel ernstig rekening mee. Wat dit betreft ben ik echt een geluksvogel, ik wou dat ik ook zo'n geluksvogel was met bijvoorbeeld de postcodeloterij. Maar dat gaat vast niet gebeuren. ;-)

Nou dit was weer mijn update. Ik hoop dat de volgende vanuit het thuisfront wordt geschreven.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Waldenström

  Oliebollenloop

  Ja, inderdaad, jullie lezen het goed: Oliebollenloop. Dinsdag 21 december om 11.00 uur. Dan begint het, de oliebollenloop. Al jaren een traditie in Schoonhoven en nu doe ik ook mee.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij.