Verdere daling eiwit

Een kort berichtje. Ik zit alweer bijna aan het einde van kuur 3. Het gaat snel. De resultaten van kuur 2 worden langzaam aan bekend en wat blijkt, mijn M-proteïne is verder gedaald van 3,1 naar 1,5.

Top dus. Tussen de overige uitslagen zitten geen gekke zaken. Lever- en nierfunctie blijven goed, er is wel een daling van het Hb gaande, deze zit nu op 6,7. Deze moet niet verder gaan dalen, want dan ga ik er wel last van ondervinden.

Voor de rest gaat het goed met me. Uiteraard heb ik elke week een aantal dagen die niet fijn zijn, maar het is allemaal te hebben. De laatste 2 weken heb ik wel last van mijn linkerbeen. Het is of deze constant in de kramp schiet. Heel vervelend en af en toe behoorlijk pijnlijk. Het schijnt een bijwerking van de dexamethason te zijn. Met wat paracetamol is het gelukkig redelijk te onderdrukken.

Met het verstrijken van kuur 3 komt ook het project van de sct (stamceltransplantatie) dichterbij. Vandaag heb ik hierover een eerste gesprek met de verpleegkundige die dit hele project moet gaan begeleiden. Ben erg benieuwd wat ik hierover vandaag te weten kom. Het is iets waarover ik me wel druk maak. Ik hoop dat ze me vanmiddag een beetje gerust kunnen stellen.

Bron: Bas

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.