Wat meer moe

Tja, kan ook niet anders. Ik ben de laatste dagen weer meer moe. Het is gelukkig wel een moeheid waar ik mee om kan gaan en niet gelijk in een dip schiet. Natuurlijk is het niet leuk want ik wil net als iedereen gewoon fit zijn.

Ik begin wel wat meer pijnklachten te krijgen en dan voornamelijk in mijn rechterheup. Op de MRI is daar nou net niets te zien, wel aan de andere kant. Ik ben een raar geval. Ook op de plek waar ik vorig jaar de extreme pijn heb gehad heb ik meer pijn klachten. Nu kan het ook gewoon zo zijn dat het een zwakke plek is die eerder opspeelt. Het maakt me onzeker. Als ik het doorgeef aan de internist dan lig ik zo weer in de MRI. Als zo'n onderzoek dan voor niets is dan voel ik me daar zeer ongemakkelijk bij. Aan de andere kant als er wel iets zit en ik geef het niet door dan kan het ongecontroleerd doorgroeien. De dalende M-proteïne zegt bij mij niet alles.

Ik begin inmiddels wel weer tegen dingen aan te lopen qua niet kunnen lopen. Op de televisie maken ze bijvoorbeeld reclame over vakantie in het mooie Oostenrijk. Dan word ik hier best een beetje verdrietig van. Zo zijn er heel veel dingen die ons stomweg gewoon afgenomen zijn. In de tuin, niet kunnen doen wat je wilt. Wat je vroeger wel kon gaat nu gewoon niet. Natuurlijk moet ik kijken naar wat ik wel kan en dat doe ik ook bijna altijd. Want als er iemand is die positief is dan durf ik te zeggen dat ik het wel ben, maar soms gaan je gedachten toch niet zoals je gewend bent. Ik had zo graag de tijd die ik nog heb lopend op een eenvoudigere manier door gebracht.

Ik heb afgelopen donderdag wel een ander bed van de ziektekostenverzekering te leen gekregen. Ik had een vreselijk oud bed gekregen wat ook nog lawaai maakte als ik me om moest draaien. De dame die ik aan de lijn kreeg bij Medipoint vond het in eerste instantie niet nodig. Een bed is een bed ik moest hier maar blij mee zijn. Vond ik niet. Het bed staat in mijn huiskamer (het is verdorie al erg genoeg dat ik beneden moet slapen en Joop boven) en het oog wil ook wat. Nu heb ik een bed wat beter bij de meubels past. Ik heb inmiddels wel geleerd om meer voor mezelf op te komen. Ik heb van Ria een boekje te lezen gekregen over een vrouw van ongeveer mijn leeftijd die een dwarsleasie heeft gekregen door een ongeval. Tijdens het lezen van het boekje waren er zo ontzettend veel herkenningpunten. Dit deed me echt goed. 

Via het UWV heb ik het besluit gekregen dat ik voor 100% ben afgekeurd. Op zich niet leuk maar het geeft ons wel rust. Zeker weten dat ik niet meer hoef te solliciteren naar een andere baan. In de krant heeft een artikel gestaan dat terminale patiënten in Ermelo nog moesten solliciteren en werken.

Maar nu genoeg gezeurd. Joop is jarig vandaag. We vieren het niet, dit doen we volgend weekend. Vanmorgen lekker op een terras koffie met appelgebak gegeten. Nog wat inkopen gedaan, kortom het was gezellig.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Drie maal ontslag ........

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.

 • Waldenström

  Een factor van belang?

  Om maar te beginnen waar ik de vorige keer geëindigd ben, de 4-daagse heb ik niet kunnen lopen. De liesblessure bleek een liesbreuk te zijn en na de operatie had ik onvoldoende tijd om te trainen. Ik schuif de 10e keer gewoon nog een jaartje op.

 • Multipel myeloom

  Terug van Rhodos ...

  Een paar weken geleden bij de vaatchirurg geweest, gisteren naar de cardioloog en vandaag de oogarts bezocht en alle drie waren zo tevreden dat ik voorgoed of voor langere tijd met ontslag mag.