Wederom maandelijkse controle

Het was weer een lange zit bij de oncoloog. Ik ben een ingewikkelde patiente. Helaas dat wisten we al.

Goed er is het volgende uitgekomen. M-proteïne gestegen naar 8,6. Tot 10 wordt geaccepteerd vanaf de 10 hangt het van de mate van stijging af. We wachten wat dit betreft af. De rest van het bloed was stabiel. Lever- en nierfunctie waren goed gelijk gebleven, licht afwijkend maar absoluut geen zorgen hierover.

Wat betreft de MRI. Ja daar zaten diverse afwijkingen die er vorige keer niet zaten. Vanmiddag wordt er met de radiotherapeut overlegt of er een interventie nodig is. Dit krijg ik nog te horen.

De kuren zijn aangepast. Ik ga dus wel met de REP-kuren door. Alleen wel met 50 mg cyclofosfamide i.p.v. 100 mg. Tijdens de vakantie mag ik de lenalidomide doorslikken. Dan heb ik minder last van de bijverschijnselen van de rustweek.

Vanmiddag gebeld door eerst de oncoloog en mijn oncologieverpleegkundige. Vrijdag a.s. kan ik al terecht voor de intake en eerste bestraling. Wat precies weet ik niet. Of mijn bekken of mijn wervel, of beide. We zullen zien.

Bron: Rona

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.