Weer thuis

Na de onverwachte opname in het LUMC heb ik ruim twee weken moeten blijven. Ik bleek een aantal infecties te hebben opgelopen die elk apart - of helemaal niet - behandeld moesten worden. 

Er zaten twee virusbesmettingen bij (Rino- en Noro-virus) en die zijn überhaupt niet met medicijnen te bestrijden. Omdat het Noro-virus erg besmettelijk is, moest ik mijn dagen in het ziekenhuis in isolatie doorbrengen. Dat betekent de kamer niet af en bezoekers verplicht een mondkapje op. Sinds gisteren ben ik gelukkig weer thuis.

Daarnaast is nog een bacterie in mijn longen gevonden, dat met antibiotica is bestreden. Ook de schimmelinfectie die ik vorig jaar had leek weer terug te zijn, maar na enkele onderzoek bleek dit mee te vallen en is de infectie eenvoudig te behandelen.

Gedurende de opname liep de behandeling van de Kahler door. De eerste kuur is inmiddels afgesloten met een rustweek. Komende week krijgen we de eerste uitslagen van bloedonderzoek te horen die iets kunnen laten zien van de effecten van de Carfilzomib. Dan zal ook worden besloten of de tweede kuur zal gaan starten.

We hebben inmiddels een aantal aanpassingen in ons huis laten om het voor mij gemakkelijker en veiliger te maken. Er is nu een traplift naar de 1e verdieping en het bad in de badkamer is vervangen door een inloopdouche. De komende tijd zal in het teken staan van verdere behandeling en dat betekent dat we nog de nodige bezoekjes aan het LUMC zullen blijven brengen.

Bron: Jaco

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.