Zo dan!

We zijn aan de goede kant! We zijn met de vijfde kuur aan de goede kant van de helft gekomen! Nog drie te gaan. 

Zoals gebruikelijk, ben ik eerst maar weer bloed wezen prikken en daaraan gekoppeld een bezoekje gedaan aan onze grote vriend de internist. De bloedwaardes bleken weer goed te zijn en er was dus geen enkele reden om niet aan kuur 5 te beginnen. Het is iedere keer toch maar afwachten. Want, het klopt natuurlijk niet altijd wat je voelt. Ik voel me namelijk best goed!

Kijk, praat me niet over de eerste week van de kuur. Die valt me keer op keer toch zwaar. Ik voel me, veel mensen zien me altijd al zo, volledig van het padje af. Ik kan het niet beschrijven, maar geloof me, laat me met rust. Die prednison doet dingen met me! Voor degene die meer op mijn blog hebben gekeken, ik ben getrouwd en wij hebben een dochter. Hierdoor heb ik het geluk onder een dak te mogen wonen met 2 dames! Ik ga het niet verder uitleggen, maar ik kan me voorstellen dat we, het zal een voorstel moeten worden van de dames, de rollen nu maar omdraaien! Ik mag in een hutje op de hei aan wonen. Ik voel me een moeilijk en onplezierig mens tijdens de eerste week. En dat lijkt op... Gevolg van het positieve verloop van de kuur is dat ik mijn volgende bezoek in het ziekenhuis mag doen bij de verpleegkundige i.p.v. bij de internist. Ook mijn grote vriend heeft er dus alle vertrouwen in en dat is tof! Ik blijf roepen, alles voor het eindresultaat.

Rustige periode

De tweede week van mijn kuur, krijg ik wat rust. De prednison heeft geen effect meer op mijn humeur, het grootste deel van de chemo zijn middels het vele bezoek aan de kleinste kamer mijn lichaam uit. Ik ben wel moe, dat is het niet. Maar ik voel me vaak alsof ik de hele wereld weer aan kan. Mijn enthousiasme mag ik dan vaak bekopen met het gedwongen een dagje bivakkeren op de bank. Rust is toch wel belangrijk. De neuropathie word niet minder, dat is niet grappig, maar op dit moment eigenlijk ook niet meer dan dat. Ik hoop dat mijn bloed over een weekje weer goed genoeg zijn, zodat ik vol goede moed kan beginnen aan nummer 6. Mocht er iets bijzonders zijn, dan meld ik mij weer. Tot snel!

Bron: William

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.