Neutropenie

Afgelopen zaterdag had ik toch'’s nachts weer 39,7 °C dus had ik besloten om de volgende dag maar weer naar het Albert Schweitzer ziekenhuis te bellen. De assistente van dienst vond het oké dat ik het Groene Hart Ziekenhuis zou bellen en zij zou er een notitie van maken.

In het kort, zondag aan het eind van de morgen zat ik weer in het Groene Hart Ziekenhuis. Net als vorige keer had ik neutropenie, het compleet afwezig zijn neutrofielen, een bepaald soort witte bloedcellen die het meest belangrijk zijn voor je weerstand. Hiervoor word ik niet helemaal geïsoleerd maar kom wel alleen op een kamer te liggen met extra richtlijnen en ik krijg weer antibiotica en continu fysiologisch zout voor mijn vochtbalans toegediend. Gisteren waren mijn neutrofielen na ongeveer vijf dagen eindelijk weer van de 0,0 af (0,1, dit hoort tussen de 2,0 en 7,5 te liggen). Vandaag waren ze verder gestegen naar 0,2 en daarom mocht ik naar huis.

Om te voorkomen dat dit met de derde kuur weer gaat gebeuren krijg ik waarschijnlijk een preventieve stimulering van bepaalde witte bloedcellen tijdens het toedienen van de chemo. Ik hoop dat ik me daarmee ook wat beter voel want de tweede kuur heb ik me stuk rotter gevoeld wat zich vooral uitte in koorts en moeheid dat me zelfs belette om te eten de dagen vlak naar de chemo.

Inmiddels voel ik me een stuk beter maar voel ik me nog niet helemaal goed. Naar alle waarschijnlijkheid zal de chemo begin volgende week zijn uitgewerkt. Maandag gaan we lekker voor vier nachten in een hotelletje in Gulpen in het zuiden van het land.

Bron: Ronald

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.