Oliebollenloop

Waldenström

Ja, inderdaad, jullie lezen het goed: Oliebollenloop. Dinsdag 21 december om 11.00 uur. Dan begint het, de oliebollenloop. Al jaren een traditie in Schoonhoven en nu doe ik ook mee.

Begin oktober ben ik begonnen met een hardloopcursus met als eindpunt de 6.4 km van de Oliebollenloop mee te kunnen doen. Elke dinsdag op de fiets naar atletiekvereniging Avantri in Schoonhoven om te trainen. Daarbij kregen we huiswerk dat bestaat uit twee dagen zelf intervaltraining te doen volgens een schema wat van tevoren is uitgestippeld. Ik moet zeggen dat het van het begin af aan goed ging en mijn conditie langzaam maar zeker vooruit ging. Mijn lichaam had er in eerste instantie wat meer moeite mee. Die was deze krachtinspanning niet gewend en begon zo nu en dan tegen te stribbelen. Wel leuk dat je wil gaan hardlopen, maar ik ben er nog niet helemaal aan toe, zoiets. Nu is mijn lichaam ook op het niveau gekomen dat er instemming is, dus dat zit wel goed. Om mezelf te testen heb ik al een keer de afstand gelopen zonder onderweg te stoppen en dat ging best goed. Na thuis te hebben gedoucht merk ik wel dat mijn spieren er moeite mee hebben en gaat het herstel wat langzamer, maar buiten dat voel ik me prima. Het hardlopen is een welkome afwisseling en eenmaal in de juiste cadans loop ik op Oudjaarsdag de Oliebollenloop gewoon uit. Deze keer doen ook Gijs en Sara mee. Zijn lopen samen met Karin de 2,2 km. Tenminste als Gijs dan weer beter is van de griep die hij gisteren kreeg. Gelukkig hebben we nog ruim een week. En na de oliebollenloop weer naar Lent om weer samen met veel andere vrienden oud en nieuw te vieren.

Bron: Patrick Nas

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See deel II ...

  Het ‘wait and see’ beleid blijft vooralsnog gehandhaafd. Na twee bloedonderzoeken met een tussenpauze van vier weken blijkt dat het IgA een langzaam stijgende lijn vertoont. Echter nog te weinig om in te grijpen. Een andere onduidelijke factor is dat zowel de free kappa en het totaal eiwit keurig hetzelfde blijft evenals mijn Hb.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Wait and See ...

  Na een nieuw bloedonderzoek blijkt dat de Kahler enigszins actief is maar te weinig reuring geeft om te gaan behandelen. We gaan dus volgende maand wederom een bloedonderzoek laten uitvoeren en beslissen per maand wat er gaat gebeuren.

 • Multipel myeloom

  Prettige feestdagen

  Lieve mensen,

  We willen al die mensen die ons gesteund hebben in de afgelopen jaren bedanken. Nog steeds worden vele geliefde enorm gemist, in het bijzonder onze lieve Dalisay. Maar in gedachten zijn ze altijd dichtbij.