Tja.

Waldenström

Tja, dat kwam in mij op toen ik zat te denken wat ik in mijn blog zou schrijven na de laatste controle van 3 weken geleden. 

De uitslag was enerzijds niet echt spannend aan de andere kant is het voortschrijden van een ziekte natuurlijk nooit positief. Maar goed, om even bij de feiten te blijven. Het m-proteïne was laatst in 2 stapjes  gezakt van 13,7 naar 12,8 gr/l. Nu was deze in één keer met 3,4 gr/l gestegen naar 16,2 gr/l. Niet echt gunstig maar goed het is een gegeven. Van de overige waardes zijn er meerdere met een langzaam negatief verloop terwijl de rest redelijk constant blijft. Vrijwel altijd zitten er schommelingen in de metingen maar de trend is, zoals ik al eerder aangaf, langzaam verslechterend.

Naast de feiten, controles van de bloedwaarden, is het erg belangrijk hoe je jezelf voelt. Wat dat betreft kunnen er van dag tot dag aardige verschillen optreden. Eigenlijk verandert dat patroon in de tijd niet zozeer. De ene dag gaat het beter als de andere dag. Wat vervelend is dat ik meer last krijg van koud weer. Dit staat dan ook in schril contrast met het feit dat ik een wandeling of fietstocht op een winterse dag best lekker vind.
Het is alleen jammer dat je tijdens het wandelen of fietsen nergens kunt opwarmen. Vaak kun je nog wel koffie of wat dan ook krijgen maar het is buiten opdrinken en wegwezen. Het belet mij echter niet om toch gewoon te gaan fietsen of wandelen hoewel dat laatste er momenteel wat bij inschiet.

Voorlopig is het behelpen met alle maatregelen omtrent corona. Zo ook het zwemmen. Als je niet op tijd inlogt om een ticket voor het banenzwemmen te reserveren zitten de tijdsblokken vol en heb je gewoon pech ook al heb je een abonnement. Wie het eerst komt die het eerst maalt.

Voorlopig zal dit nog wel even duren maar laten we er van uit gaan, gezien de ontwikkelingen rond de bestrijding van corona, dat  2021 een beter jaar wordt. De tijd van voor corona komt misschien nooit meer helemaal terug maar dat wil nog niet zeggen dat het slechter wordt.

Nog een paar weken en dan hebben we de kortste dag van het jaar weer gehad en met kerst en oud en nieuw in het verschiet hoop ik dat een ieder toch een beetje het gevoel van warmte krijgt.

In maart weer controle, ik houd de moed er in.

Lees meer van Johan

Meer weblogs over Waldenström

 • Waldenström

  Tja.

  Tja, dat kwam in mij op toen ik zat te denken wat ik in mijn blog zou schrijven na de laatste controle van 3 weken geleden. 

 • Waldenström

  Vermoeidheid of energielek?

  Onlangs heb ik een bijeenkomst bezocht over vermoeidheid bij/na kanker. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de stichting ‘kLeef uit Apeldoorn.

 • Waldenström

  Tevreden maar….

  Donderdag 23 juli na de 20 km van de 3e dag van de alternatieve 4-daagse nog even bloedprikken voor de periodieke controle.

 • Waldenström

  Hmm….ach ja…

  Twee weken terug kreeg ik de laatste uitslag van het bloedprikken en de arts meldde mij dat het IgM weer was gestegen.

Ook interessant

 • Multipel myeloom

  Doorgaan

  Vorige week weer mijn periodieke onderzoek gehad i.v.m. de kahler. Dinsdag had ik een CT-scan en vrijdagmorgen vroeg het gesprek met mijn hematoloog. Ik schrok alleen donderdag wakker omdat ik me opeens realiseerde dat ik straal vergeten was bloed te laten prikken. 

 • Lymfklierkanker

  Bijna een jaar geleden

  6 Januari 2020 voelde ik een knobbel in mijn nek. Ik zat in mijn eentje op de bank en ik kan me nog goed herinneren dat ik schrok. Het was hard en ik kreeg een steen in mijn maag. Ik wilde het liefst doen alsof het er niet zat maar voelde toch nog een paar keer om te kijken of ik me vergist had en het misschien toch niks was.

 • Multipel myeloom

  Kerstmis 2020 en nog wat andere zaken ...

  De afgelopen weken zijn weer hectisch verlopen. Het begon vlak na mijn bezoek aan de oogarts. Ik had gerekend op een kat in ‘t bakkie, maar dat pakte anders uit.