Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Burkitt lymfoom - Vooruitzichten

Het Burkitt lymfoom is een van de snelst groeiende, meest agressieve vormen van lymfeklierkanker. Het is met ongeveer vijftig diagnoses in Nederland per jaar een zeer zeldzame vorm van lymfeklierkanker (non-hodgkinlymfoom).

De vooruitzichten van mensen met Burkitt lymfoom hangen af van je leeftijd en stadium. Als je jonger bent, beperkt stadium hebt en snel een behandeling krijgt, is er een zeer goede kans op genezing. Maar ook op oudere leeftijd is genezing zeker mogelijk.

De eerste twee jaar na de diagnose is het overlijdensrisico het hoogst. Zo overleeft driekwart van de mensen tussen de 18- tot 59-jarigen de eerste twee jaar. Bij de 60-plussers is dat ongeveer de helft. Van de 75-plussers maar een kwart.

Na deze twee jaar is de levensverwachting van 18 tot 59-jarigen grotendeels te vergelijken met gezonde mensen.

Overlevingscijfers
De overlevingscijfers voor Burkitt lymfoom zijn gemiddelden. Ze zeggen niet veel over jou als individuele patiënt. Je eigen vooruitzichten kunnen beter zijn dan dit gemiddelde, maar ook slechter. Bedenk ook dat overlevingscijfers per definitie altijd cijfers zijn uit het verleden. Verbeteringen die vandaag worden ingevoerd leiden pas over jaren tot andere overlevingscijfers.

Word lid en profiteer van vele voordelen!

   
Elk kwartaal het Hematon Magazine in de bus
Contact met lotgenoten
Slechts € 25 per jaar

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten