Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Studies bij Hodgkinlymfoom

Hodgkinlymfoom is een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. In Nederland krijgen ongeveer 500 mensen per jaar deze diagnose. De ziekte treft vooral jonge mensen. De behandeling van Hodgkinlymfoom is de afgelopen jaren steeds beter geworden, en daardoor is er een hoge kans om de ziekte te overleven.

Als er op dit moment onderzoeken zijn naar nieuwe behandelingen, tref je hieronder deze medische studies aan. Klik op de tegel voor meer informatie over het onderzoek. 

Wil je alle studies bekijken, ook studies die zijn gepland, of intussen zijn gesloten, kijk dan op Studies en trials. Je kunt meer lezen over de opzet en organisatie van studies op de website van stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).

Ziekenhuiskeuze

Veel mensen vragen zich af welk ziekenhuis het beste is voor hun vorm van kanker, en of ze wel in het juiste ziekenhuis zitten. Dat is begrijpelijk als je een zeldzame ziekte hebt. Lees hier meer over de overwegingen die je kunt maken bij de keuze van het ziekenhuis.

Lopende studies Hodgkinlymfoom

  • Sponsor: HOVON
  • Leeftijd: 18 - 70
  • Stadium: 2de lijn
  • Fase: Prospective Phase II study

  Aantal patiënten: 27 (van de 75)

  Onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van een nieuwe behandeling voor patiënten met een Hodgkin lymfoom bij wie de ziekte is teruggekeerd of niet heeft gereageerd op de eerdere behandeling (R/R HL).

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten