Hematons Bregje Verhoeven komende vier jaar voorzitter patiëntencomité EBMT

Beeld: Harm Schinkel Hematon Nieuws

Bregje Verhoeven, belangenbehartiger van Hematon, is de komende vier jaar voorzitter van het patiënt-, familie- en donorcomité van de European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT). Dat betekent dat ze ook de dag voor patiënten, familie en donoren voorzit tijdens het jaarlijkse EBMT-congres, dit keer in Frankfurt.

Die speciale dag voor patiënten, familie en donoren valt dit jaar op 24 maart. Bregje spreekt daarnaast tijdens de plenaire opening van het congres.
De patiënt-, familie- en donordag is een steeds belangrijker, integraal onderdeel geworden van het jaarlijkse EBMT-congres. Dat congres was oorspronkelijk alleen bedoeld voor onderzoekers en zorgverleners. Een van de belangrijkste doelen is het verbeteren van de communicatie tussen EBMT-professionals en patiënten. Dit wordt steeds relevanter vanwege de snelle ontwikkelingen in behandelingen. Tijdens de patiënt-, familie- en donordag gaat het zowel over wetenschappelijke trends als over de speciale relatie die er bij stamceltransplantaties vaak is tussen de zorgverleners en de patiënten en hun families. 

 Basis 

Bregje Verhoeven heeft als voorzitter mede het programma bepaald en sprekers gezocht. Maar haar werk als leider van het patiënt-, familie- en donorcomité gaat verder, vertelt ze. 'Als voorzitter kan ik de stem van de patiënt en patiëntenorganisaties laten horen in de EBMT-organisatie. Daarmee staan we helemaal aan de basis van waar beslissingen vallen over bijvoorbeeld donorregistratie en het verzamelen van data over patiënten, en hoor ik uit de eerste hand wat nieuwe ontwikkelingen zijn.' 

Meedoen? 

Wil je de patiënt-, familie- en donordag op 24 maart bijwonen, met aansluitend de officiële opening? Aanmelden kan online, de deelname is kosteloos. De voertaal is Duits, met simultane vertaling in het Engels.

Meest gelezen

Meest recente artikelen