Interviews en groepsdiscussies over de veiligheid van bloedproducten

Heb je in het afgelopen jaar regelmatig bloedproducten gekregen? En wil je je mening over de veiligheid van de Nederlandse bloedvoorziening geven? Dan is Sanquin Bloedvoorziening op zoek naar jou!

Elk jaar krijgen duizenden mensen een bloedtransfusie of een geneesmiddel dat uit donorbloed gewonnen is. Uit de Hematon-achterban gaat het vooral om MDS-patiënten. Zij hebben regelmatig bloedtransfusies nodig.

Om de bloedvoorziening te kunnen verbeteren houdt Sanquin Bloedvoorziening in samenwerking met Wageningen Universiteit interviews en groepsdiscussies over de veiligheid van bloedproducten. De mening van patiënten die bloedproducten nodig hebben, mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Hoe zien zij de risico's van bloedproducten en wanneer vinden zij deze risico's aanvaardbaar? Aan welke eisen moeten maatregelen om deze risico's te beperken volgens hen voldoen?

Meedoen aan het onderzoek? Stuur dan een e-mail met als titel 'interviews en groepsdiscussies ontvangers bloedproducten' naar k.kramer@sanquin.nl. Je krijgt dan meer informatie over de interviews en groepsdiscussies en een (digitaal) formulier waarmee je je kunt aanmelden. 

De interviews en groepsdiscussies vinden in november plaats. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meest gelezen

Meest recente artikelen