Johan Verrest is ridder geworden

Hematon Nieuws

Al is hij dan sinds kort geen penningmeester van Hematon meer, er is een mooie nieuwe titel voor in de plaats gekomen: Johan Verrest mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Op donderdag 26 april speldde waarnemend burgemeester Henri de Wijkerslooth van de gemeente Cranendonck de bijbehorende versierselen op de revers van Johan. Johan werd ridder vanwege zijn rol in de fusie van vier patiëntenorganisaties tot één Hematon. Hij was bij Hematon, en daarvoor bij LymfklierkankerVereniging Nederland, in totaal tien jaar penningmeester. Nu is hij nog steeds 'gewoon' bestuurslid. 'De mensen waar we het voor doen moeten de nabijheid van Hematon ervaren en daar steun aan ontlenen', vertelt hij over zijn motivatie om zich voor de patiëntenorganisatie in te zetten. 

Johan is niet alleen voor Hematon in touw. Hij is ook betrokken bij Onderwijsstichting St. Gertrudis en Stichting Franz Liszt Kring, allebei in zijn woonplaats Maarheeze. Als liefhebber van  componist en pianist Franz Liszt organiseert hij  festivals, concerten en lezingen in het land.

Beeld: Paul Clements Sparreboom

Meest gelezen

Meest recente artikelen