Last van neuropathie? Vul de vragenlijst in! 

Voor meerdere ziektes relevant

Heb jij pijn, een doof gevoel of tintelingen in je handen of voeten als gevolg van kanker? Met de Doneer Je Ervaring-vragenlijst gaat Hematon op zoek naar de ervaringen van kankerpatiënten die last hebben (gehad) van neuropathie.

Bij neuropathie werken één of meer zenuwen niet goed meer. Welke klachten je krijgt, hangt af van welke zenuwen zijn aangetast. Hematon wil graag weten in welke mate neuropathie je dagelijks leven (heeft) beperkt. Heb je iets geprobeerd om de pijn of klachten aan je handen of voeten te verminderen of ermee om te gaan, en hielp dat wel of niet? Hebben je zorgverleners aandacht (gehad) voor neuropathie en in hoeverre toonde je omgeving er begrip voor?

Tot op heden is er nog geen therapie gevonden die neuropathie kan verhelpen of voorkomen. Met de vragenlijst wil Hematon nagaan wat mensen met kanker doen om neuropathie te verminderen of ermee om te gaan. Hieruit hopen wij tips voor andere patiënten te halen of ideeën op te doen voor vervolgonderzoek.

Je kunt je ervaring voor 15 februari anoniem delen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten.

De resultaten van de vragenlijst deelt Hematon op 13 april op nfk.nl. Deze peiling is een initiatief van NFK in samenwerking met de 19 aangesloten kankerpatiëntenorganisaties en onderzoekers van PROFIELstudie. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen