Mechteld van den Beld (RvT Hematon) geridderd

Beeld Twitter Frits Naafs Hematon Nieuws

Op maandag 26 april is Mechteld van den Beld, lid van de Raad van Toezicht van Hematon, geridderd. Ze kreeg de koninklijke onderscheiding onder andere voor haar werk voor Hematon.

Voordat Mechteld van den Beld in 2017 lid werd van de Raad van Toezicht van Hematon, was ze een van de drijvende krachten in de commissie Belangenbehartiging. Ze maakte zich al die jaren hard voor behandelingen die steunen op onderzoek en het feit dat de stem van de patiënt leidend moet zijn bij beslissingen over behandelingen.  
Ze was de co-projectleider van HOOP (HematoOncologische Onderzoeksagenda vanuit de Patiënt), een onderzoeksprogramma over behandelstrategieën van het Athena instituut van de Vrije Universiteit en Hematon. Het project leidde tot een rapport dat een blijvende impact heeft op het patiëntgebonden onderzoek binnen hematologisch Nederland. Ook verstevigde zij de contacten met de Nederlandse Vereniging voor Hematologie, Hemato-oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) en KWF Kankerbestrijding. Doordat HOVON zijn onderzoek vaak doet in grote Europese verbanden, heeft het rapport een Europese uitstraling. 
Ook in haar huidige functie is Mechteld van den Beld de motor voor belangenbehartiging binnen Hematon, waarbij de uitstraling van haar activiteiten binnen NFK en daarbuiten steeds groter wordt. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen