Opbrengst DrechtStadLoop voor leukemie-onderzoek

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht krijgt dit jaar de opbrengst van de DrechtStadLoop, die op 30 oktober wordt gehouden. Het geld gaat naar onderzoek naar chronische myeloïde leukemie en chronische lymfatische leukemie.

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft jaarlijks 2,5 ton nodig voor het onderzoek. Het ziekenhuis wil expertisecentrum worden op het gebied van chronische leukemie. 'Maar daar is wel geld voor nodig', zegt internist-hematoloog Mark-David Levin in het AD. 'Onderzoekers in het ziekenhuis worden vrijgepland om patiënten te begeleiden, data te verzamelen en te analyseren.'

Levin legt uit dat er vooral onderzoek gedaan wordt naar nieuwe medicatie. 'Die nieuwe medicatie moet worden getest. Maar dat niet alleen, we moeten de patiënten ook bestuderen om te kijken hoe de medicatie werkt, wat de bijwerkingen zijn en waarom iets bij de één wel werkt en bij de ander niet.' Het Albert Schweitzer Ziekenhuis doet het onderzoek in samenwerking met diverse centra in binnen- en buitenland.

Aan de DrechtStadLoop doen jaarlijks duizenden sporters mee. Deelnemers lopen drie, vijf of tien kilometer of de halve marathon. Er is ook een Puppyrun van driehonderd meter voor de kleintjes en een jeugdloop van duizend meter. Meedoen? Online inschrijven is nog mogelijk tot 10 oktober.

Meest gelezen

Meest recente artikelen