Stromae maakt aangrijpende videoclip over kanker

In een week tijd werd de nieuwe clip van de Belgische zanger Stromae meer dan negen miljoen keer bekeken. Hij maakte met Quand c'est een aangrijpend nummer over kanker.

Stromae spreekt in het sobere nummer de kanker rechtstreeks aan: 'Oh ja, we kennen elkaar goed. Je hebt geprobeerd mijn moeder te pakken, je begon met haar borsten. En daarna mijn vaders longen, weet je nog?'

De clip, zwart-wit, speelt zich af in een verlaten theater. Stromae vecht tegen een monster met akelige tentakels en verliest. Het monster tilt hem op naar het koepeldak van het theater, tussen de silhouetten van alle anderen die de strijd verloren. 'Wie is de volgende?' is de laatste zin van het nummer.

Stromae oogstte met het nummer veel lof. De clip werd veelvuldig gedeeld op social media. KWF deelt de bewondering. 'De beelden zijn heftig, maar dat is kanker ook,' zegt woordvoerder Marsja Meijer in het AD. ,Stromae beschrijft de angst die veel mensen voelen als ze de diagnose kanker krijgen.' Sommige mensen vinden de clip te negatief. Zij wijzen erop een 'aanval' van het 'monster' zeker niet altijd fataal afloopt. Maar dat het goed is dat een artiest als Stromae het thema kanker bezingt en zo meewerkt om het taboe te verkleinen, daarover is bijna iedereen het eens.

Meest gelezen

Meest recente artikelen