Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Weer aan het werk? Gebruik Mijn Re-integratieplan!

Hematon Nieuws

Wil je en kun je na of tijdens je behandeling voor kanker opnieuw aan het werk? Dan biedt Hematon je de mogelijkheid om het online hulpmiddel Mijn Re-integratieplan te gebruiken.

Mijn Re-integratieplan helpt je om binnen jouw mogelijkheden weer aan het werk te gaan. Je leert wat de overheid van jou en je werkgever verwacht tijdens de re-integratie. Je kunt uitzoeken wat de belangrijkste redenen zijn waarom jij niet (helemaal) kunt werken en met welke aanpassingen of maatregelen je wel weer aan de slag kunt.
Het hulpmiddel ondersteunt je ook bij de voorbereiding en oefenen van gesprekken met je werkgever en bedrijfsarts. Bovendien is er heel veel achtergrondinformatie die je kunt nalezen en uitprinten.
Mijn Re-integratieplan is het eerste onderdeel van een heel pakket aan ondersteuningsmaatregelen dat Hematon op dit moment ontwikkelt rondom Kanker en werk. Hematon-belangenbehartiger Jan Roelevink: 'Dit thema wordt voor onze achterban steeds belangrijker. Niet alleen omdat er steeds meer mensen na de behandeling van hun ziekte weer in staat zijn om te werken, maar ook omdat de pensioenleeftijd opschuift. Daarom zijn er meer mensen die na hun ziekte nog niet aan hun pensioen toe zijn.'

Ben je lid van Hematon? Dan kun je gratis gebruikmaken van deze dienst. Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Mail dan naar werk@hematon.nl

Meest gelezen

Meest recente artikelen