Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Ik mag niet klagen, maar ...

Waldenström

Vorige week weer voor de zoveelste uitslag bij de dokter geweest en de uitslag was volgens de hematoloog weer bevredigend, dus was dat voor mij ook het geval.

Eigenlijk mag ik dus niet klagen. Maar op de vraag hoe het nu met met gaat, had ik toch wel wat te klagen. De laatste tijd is er wat met mijn ogen. Nu blijkt dat een verschijnsel te zijn wat verband kan houden met Waldenström. Wazig zien is één van de gevolgen. Nu is mijn beroep van grafisch ontwerper er één waar je veel naar een computerscherm kijkt en ook zit ik (teveel) te staren naar mijn mobiel. Dus ik dacht dat dit er mee te maken kon hebben.

De verklaring van de hematoloog doet misschien iets anders vermoeden. Hij vroeg mij om eerst maar eens bij de opticien langs te gaan of er iets veranderd is aan mijn ogen i.v.m. de bril. Na twee weken zou hij mij bellen over de bevindingen en eventueel een afspraak maken met de oogarts. Dus gisterochtend kon ik met een afspraak bij de opticien terecht. Daar werd de hele procedure van oogmeting weer doorlopen. Maar er was qua sterkte geen verandering meetbaar. Wel zag ik tijdens de meting dat de letters die je moet kunnen zien begonnen te dansen of wazig werden. Dat vond de opticien ook vreemd. Dus dat word binnenkort waarschijnlijk een afspraak bij de oogarts als ik dit de hematoloog vertel. Eens kijken wat dat oplevert. Ik hou jullie op de hoogte.

Lees meer van Patrick

Ook interessant

 • Leukemie, Stamceltransplantatie

  Wijsheid in Weerbaarheid

  De afgelopen week is de Stip it-actie van start gegaan op Zapp/NPO3, een bewustwordingscampagne waarbij mensen worden opgeroepen om vier stippen op hun hand te zetten.

 • Waldenström

  Wat nog meer?

  Afgelopen week weer controle gehad. De uitslagen van het bloedprikken had ik al gezien en deze waren gewoon goed. Puntje voor Gelre ziekenhuis.
  De uitslagen staan tegenwoordig mooi op tijd in ‘Mijn Gelre’ zodat ik tijd heb om eventuele vragen te formuleren voor het consult.
   

 • Waldenström

  Vermoeidheid en het energiefabriekje

  Een van onze dochters stuurde mij de link van een artikel waarin werd uitgelegd wat het Amsterdamse UMC en de Vrije Universiteit hadden ontdekt bij long covid patiënten. In het kort komt het er op neer dat de mitochondriën, onze eigen energiefabriekjes, niet meer goed functioneren bij hen. Het gevolg is dat deze patiënten extreem vermoeid zijn na een inspanning. Zo te lezen is dit een doorbraak.