Oud en nieuw met longontsteking in het ziekenhuis en met Driekoningen naar huis terug

Er zat al heel lang een vervelende kriebel in mijn keel, en verkoudheid, dat had ik de laatste jaren eigenlijk altijd wel een beetje de meer of een beetje minder last van.

Eind december begon het wat te reutelen onder in mijn longen, en twee dagen voor Oud en Nieuw kreeg ik er koorts bij. Sowieso was ik nogal kortademig, maar ja de conditie is in de afgelopen jaren elke keer weer achteruit gegaan.

Maar met koorts moet je toch wel wat doen, tenslotte ben ik net begonnen met een kuur met thalidomide, Velcade en dexamethason, dus bellen met de afdeling oncologie van het MCL. En dat betekende direct een opname en aan het infuus met antibiotica. Ik had eerst nog gehoopt om met een antibioticakuurtje naar huis te kunnen, maar dat zat er niet in, en achteraf, gelukkig niet. Want het viel wel even zwaar tegen, het duurde een paar dagen voor het juiste antibioticum gevonden was en ondertussen begonnen mijn longen steeds meer te reutelen en steeds minder in staat om voldoende zuurstof op te nemen, zodat ik me op een gegeven moment zowel letterlijk als figuurlijk aardig benauwd begon te voelen.

Ademhalen werd vermoeiend op zich, maar gelukkig kun je dan in het ziekenhuis zuurstof krijgen. In ieder geval, na een paar dagen was het goede antibioticum gevonden en sindsdien ben ik aan de beterende hand. Na een week mocht ik weer naar huis, met antibiotica om de kuur nog een week lang af te maken. Natuurlijk moet ik mezelf nog in acht nemen, mijn longen zijn nog niet weer schoon en ik ben nog steeds erg kortademig en snel vermoeid, maar dat herstel kan evengoed thuis als in het ziekenhuis, en dan ben ik veel liever thuis.

Met de thalidomide ben ik doorgegaan, de Velcade en dexamethason is stopgezet tot 21 januari.

Omdat ik met de koorts een paar kilo's was afgevallen krijg ik nu speciale voeding om weer aan te sterken. Het is zelfs zo dat de diëtist heeft geregeld dat ik die voeding nog 3 maanden krijg, aan huis bezorgd! Het is een eiwitrijk spul in allerlei smaakjes, een soort danoontje, dat volgens mij ook in sportscholen wel wordt gebruikt om snel spieren te kweken. Ik vind het wel een goede zaak, want ik heb de laatste tijd erg veel kracht verloren, en wil onze vakantie eind februari nog wat worden dan moet ik zwaar in training, als ik eerst hiervan ben hersteld,

Goede voornemens dus.

Bron: Laurens

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.