Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Soms zit het mee en soms …

Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

Gisteren naar onze hematoloog geweest voor een consult en het bespreken van de bloeduitslagen.

Vorige week bloed laten prikken dus waren die nu wel allemaal bekend. Zij zat met een grote glimlach achter haar bureau en dat voorspelt meestal iets goeds. En ja hoor, de uitslagen waren uitstekend. Het Hb was nog wel wat laag maar daarin tegen was het IgA slechts 0,66. Goed gesprek gehad en vervolgens door naar onze oncologisch-maatschappelijk werkster. Daar kunnen we altijd stoom afblazen en geeft zij tips om met bepaalde stress wat beter om te kunnen gaan. Echt een verrijking.

Vandaag had ik mijn maandelijkse kuur daratumumab. Ik voelde me al niet helemaal lekker bij het opstaan, maar besloot de boel gewoon maar door te laten gaan. Tijdens het inspuiten werd het een beetje wazig voor mijn ogen en mijn bloeddruk vloog van hot naar her. Een heel leger verpleegkundigen om me heen, plat gelegd en druk overleg. Er werd besloten mij naar de spoedeisende hulp van de hartbewaking te sturen. En dan weet je het wel, heel je lijf vol plakkers, bloed prikken, infuus erin, dokter erbij, een flinke peut hydrocortison erin etc.
Uiteindelijk konden ze niets ernstigs vinden. Waarschijnlijk een gevolg van een gevolg. Resultaat was wel dat we pas vijf uur later thuis waren. Gelukkig was Celine vanuit Rotterdam gekomen, dat was een welkome ondersteuning voor Elien en mij. De komende dagen even aanzien en anders bellen.

Groeten, Cees 

Ook interessant

 • Waldenström

  Daar zijn we weer!

  De laatste update is al bijna een jaar geleden. Toch is er best het één en ander gebeurd. Schreef ik de laatst keer dat ik de oliebollenloop eind van het jaar mee wilde doen, als ik maar niet geblesseerd raakte. Nou, dat is niet gelukt.

 • Waldenström

  Het gaat prima

  Een weekje Oostenrijk met prachtig weer. Een paar dagen motorrijden, wandelen en een dagje Innsbruck. Van vermoeidheid weinig last alhoewel het wandelen in de bergen wat minder florissant gaat dan in het verleden. Maar goed, prachtig weer met een klein buitje erbij en lekker rustig. Kortom ideaal. Eenmaal weer thuis slaat de vermoeidheid toch wel weer toe. Maar na een paar dagen is dat ook weer over.

 • Leukemie, Stamceltransplantatie

  Vervreemding en zelfexpressie: Het existentialisme van David Bowie

  Iedereen moet wel eens een gevoel gehad hebben van wat doe ik hier? Wat stelt dit leven voor? Of, wat zijn de dingen om mij heen toch raar! Deze vragen kunnen een heel vervreemdend gevoel opwekken. Voor je wegzakt in een existentiële crisis zou je Dostojewski of Jean-Paul Sartre kunnen lezen, maar heb je al eens gedacht aan David Bowie?