Weblogs

 

Op deze pagina vind je een overzicht van blogs van lotgenoten.

Synchroon

28-01-2019 in Waldenström

Vrijdag, 10 januari, weer voor controle bij de hematoloog geweest. Afgelopen periode, dat wil zeggen van ongeveer begin augustus tot begin december, zat er duidelijk een stijgende lijn v.w.b. mijn gezondheid.

Johan van Essen

Hoewel mijn energieniveau de 100% niet meer haalt en ik ook last blijf houden van vingers/tenen e.d., was het toch een duidelijke verbetering t.o.v. het halfjaar daarvoor. Ook aanvallen van moeheid waren er maar sporadisch, kortom het ging best lekker en kon ik ook weer voor 100% aan het werk.
Begin december, na een weekje vakantie, was het echter weer gedaan met dit positieve beeld. Los van het energieniveau kreeg ik weer in toenemende mate aanvallen van vermoeidheid. Binnen no time kan de energie dan wegstromen zonder aanwijsbare reden. Ik ben dus weer in de oude bekende situatie beland. Afgelopen week daardoor ook 2 dagen moeten verzuimen. Nieuw is wel dat ik regelmatig last heb van een soort onbalans in mijn lijf. Het is alsof de processen in je lichaam niet meer synchroon lopen en dit geeft een onrustig gevoel. Niet alle dagen maar soms is het de hele dag en een andere keer maar een aantal uren. Ik voel me dan niet echt prettig. Mogelijk is dit nog een na-ijl effect van het hectische en emotionele jaar 2018. Ik ga er van uit dat dit gevoel de komende tijd wel weer over gaat.
De belangrijkste bloedwaarden zijn, t.o.v. de vorige keer, onveranderd. Uiteraard ben ik blij met deze uitslag. Wat ik mij wel afvraag is wat de betekenis van IgG is bij Waldenström. Mijn IgG, gelukkig nog steeds binnen de referentiewaarden, neemt wel langzaam toe.
Eigenlijk zijn mijn hematoloog en ik best tevreden. Na afloop van de controle wil mijn hematoloog toch nog even bloedprikken op suiker om te kijken of dat een mogelijke oorzaak van de vermoeidheid is. Hoewel ik daar zelf ook wel aan gedacht heb denk ik niet dat suiker een rol speelt.
Over 3 maanden weer controle, kijken of ik de wait&see fase verder kan verlengen en ondertussen maar wat (proef)wandelingen doen voor de Nijmeegse 4-daagse. Kijken of deelname en uitlopen dit jaar wel haalbaar is. Planning is om mijn deelname te koppelen aan een goed doel maar ik zal wel zien hoe het dit jaar allemaal uitpakt.
Ik droom mijn plannen en ongetwijfeld gaan er een paar van uit komen.

Bron: Johan

Eerdere blogberichten

 • Johan

  Schimmel

  Nadat ik de 1e dag van de 4-daagse had meegelopen voerde vermoeidheid de boventoon in de dagen daarna. Pas na het weekend nam de vermoeidheid af. Achteraf kan ik wel zeggen dat ik in de week van de 4-daagse het omslagpunt had.

 • Patrick Nas

  Gefeliciteerd met je kanker!

  Ja, het stond er echt! Gefeliciteerd met je kanker! Het bericht kwam via Facebook van een vriend van mij, nadat ik had gemeld dat mijn zoontje jarig was. Ik begreep meteen dat hij bedoelde ‘Gefeliciteerd met je kanjer!’.

 • Johan

  Het contrast is groot

  Woensdag 30 mei zit ik bij de neuroloog voor de uitslag van de EMG (zenuwonderzoek). De klachten welke ik heb wijzen, volgens de EMG, niet op neuropathie.

 • Johan

  Trekt een zware wissel

  Maandag 26 maart weer naar het ziekenhuis. Onze jongste dochter gaat mee voor de praktische en mentale ondersteuning. Nadat we allebei bloed hebben geprikt moeten we nog even een uurtje wachten. Ingrid krijgt dan direct de uitslag van de bloedwaarden en CT-scan. 

 • Johan

  De grens

  Hoewel ik besloten heb om te stoppen met het hardlopen wil ik wel mijn conditie op peil houden. Dat wil zeggen, binnen de mogelijkheden, meer wandelen en fietsen in mijn vrije tijd.

 • Johan

  Einde van wait-and-see in zicht?

  Op 17 januari heeft Ingrid de nodige zaken af te handelen als voorbereiding op de operatie de dag er na. Met weinig energie is het af en toe wel afzien maar hopelijk is het einde van de ellende voor haar in zicht.

 • Johan

  Het komt allemaal goed

  Woensdag 13 december is mijn verjaardag, maar deze keer ondergeschikt aan de feitelijke situatie.

 • Johan

  Nummer 8 en de geschiedenis moet nog maar even wachten

  Maandag 6 november eerst even langs het ziekenhuis voor de ct-scan. Het maken van een ct-scan stelt niets voor en om tien voor half tien loop ik al weer naar buiten. De uitslag is echter altijd weer een moment wat vooraf enige spanning geeft.

 • Johan

  De jojo

  Zaterdag 7 oktober een wandeling gepland op de Hoge Veluwe van 20 km. De weersvooruitzichten voor deze dag waren niet echt goed. Ik geef het weer dan ook maar de schuld dat ik niet gestart ben. 

 • Johan

  De leeggelopen vijver

  De eerste werkweek na de zomervakantie heb ik het toch wel even gehad. Nadat ik de maandag gewoon naar het werk ben gegaan en ook bloed moest prikken heb ik mij dinsdags ziek gemeld. 

 • Johan

  Welke kant gaat het op?

  Maandag 21 augustus tussen de middag even naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Na enige tijd ben ik aan de beurt en loop naar de prikkamer.

 • Johan

  Vermoeidheid, een duiveltje met veel gezichten

  De verkoudheid of wat het dan ook mag zijn gaat maar niet over. Bij de assistente van de huisarts vraag ik een telefonisch consult aan. Rond het middaguur belt de huisarts. We overleggen even en dan adviseert ze een antibioticakuurtje. Voor het eerst in mijn leven krijg ik antibiotica. Maar ja als het helpt. Dezelfde dag maar beginnen met twee tabletten.

 • Patrick

  Hoe gaat het eigenlijk met je?

  'Hoe gaat het eigenlijk met je?' vroeg iemand laatst aan mij. Moest ik even over nadenken, waarom die vraag. O ja, benieuwd naar mijn gezondheid natuurlijk. Daar kan ik alleen maar positief op antwoorden. Het gaat goed met mij. Zowel privé als zakelijk gaat het goed.

 • Patrick

  En nog de beste wensen!

  Ik zou het bijna vergeten dat ik nog een blog bij houd. Die ik ben begonnen om mensen te informeren hoe het met me gaat. Maar ik zie dat mijn laatste bericht uit september van het vorige jaar is.

 • Patrick

  Life goes on

  Laatst vroeg iemand of ik nog iets met mijn blog deed en ik riep wel ja, maar zie nu dat het laatste bericht van april is. We zijn inmiddels 5 maanden verder en natuurlijk is er heel wat gebeurd. 

 • Patrick

  Zou het bijna vergeten: weer een mooie score!

  Het is inmiddels al weer bijna 3 weken geleden, maar de laatste uitslag was weer positief: IgM is 7,61. Aangezien mijn andere bloedwaardes goed zijn, is dit eigenlijk het enige dat afwijkt. Alsof dat niet genoeg is trouwens. Maar ik kan er weer even tegen tot de volgende controle.

 • Patrick

  Hematon Myeloom- en Waldenströmdag

  Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Hematon Myeloom- en Waldenströmdag. Dit jaar was er gekozen voor een andere locatie dan de Reehorst in Ede.

 • Patrick

  Een goed begin van het nieuwe jaar!

  Goed, we zijn al twee weken onderweg, maar ik doe het toch. Iedereen een gelukkig en vooral gezond 2015 toegewenst. 

 • Patrick

  Weer een mooie score!

  Afgelopen donderdag zaten Karin en ik, met een heleboel andere mensen, weer te wachten in het SFG op de dokter die ons de uitslag van de laatste controle zou vertellen.

 • Patrick Nas

  De nieuwe cijfers

  Gisteren belde dokter Zuetenhorst van het SFG weer voor de uitslag van het bloedprikken en evenals de laatste keer had ze weer goed nieuws. 

 • Patrick

  Mooie score!

  Het is inmiddels alweer een paar weken geleden, maar toch moet ik het nog even melden. De laatste uitslag gaf de laagste score ooit sinds ik Waldenström heb, eiwit is 7,5! Dat was een welkome verassing. Zelf had ik gedacht rond de 9 of 10 te blijven hangen, maar heel langzaam lijkt het nog meer te zakken.