Amsterdam UMC onderzoekt app Robin voor CML-patiënten

Beeld: Tero Vesalainen Leukemie

Amsterdam UMC, locatie VU, gaat onderzoek doen naar de smartphoneapp Robin. Robin is speciaal ontwikkeld om mensen met CML te ondersteunen. CML-patiënten staan niet alleen voor de uitdaging de ziekte onder controle te krijgen, maar ook om er dagelijks mee te leven.

Het is de bedoeling dat Robin tips en tricks geeft om het leven van CML-patiënten gemakkelijker te maken. De app doet dat onder meer door op een interactieve manier informatie te geven en patiënten te voorzien van reminders voor hun medicatie. Daarom is de app gekoppeld aan een elektronische medicijndoos. 

Twee delen
Het onderzoek van Amsterdam UMC bestaat uit twee delen. Je gebruikt eerst drie maanden alleen het medicijndoosje, vervolgens drie maanden zowel de app als het medicijndoosje. Het gebruik van het medicijndoosje is verplicht. De app kun je, na de eerste drie maanden, zo intensief gebruiken als jij zelf wilt. Het onderzoek voldoet uiteraard aan alle privacyreglementen. 

Aanmelden
Wanneer je je aanmeldt voor het onderzoek, moet je eerste een korte vragenlijst invullen. Je krijgt dan twee tot drie weken na aanmelding een pakketje met daarin een welkomstbrief met uitleg over het onderzoek, de elektronische medicijndoos en een handleiding voor de installatie en het gebruik van de app.

Meest gelezen

Meest recente artikelen