Coaches kanker en werk gecertificeerd

Hematon Nieuws

Sinds begin dit jaar is Hematon twee gecertificeerde coaches Kanker en werk rijker: Jan Roelevink en Cor Schenkenberg. Jan en Cor zijn allebei ervaringsdeskundigen die al eerder in hun loopbaan werkten op het gebied van coaching of met vraagstukken op het gebied van arbeid en inkomen.

Ze zijn in het afgelopen jaar in opdracht van Hematon opgeleid door het Centrum Chronisch Ziek en Werk. Dat betekende een intensief een opleidingstraject van acht maanden, met een stevige hoeveelheid 'huiswerk' en een trainingsmodule van enkele dagen.

De twee coaches kunnen vanaf nu ingezet worden voor leden van Hematon. Voor hen is de coaching gratis. Een coachingstraject heeft meestal één tot vijf sessies. Tijdens de gesprekken begeleiden de coaches hun cliënten bij de terugkeer naar of behoud van hun werk. Dat kan persoonlijk, maar ook telefonisch of via Skype. Verder gaan de coaches presentaties geven over Kanker en werk. Naast de coaches biedt Hematon ook het online en interactieve 'werkboek' Mijn Re-integratieplan. Mijn Re-integratieplan helpt je om binnen jouw mogelijkheden weer aan het werk te gaan. Je leert wat de overheid van jou en je werkgever verwacht. Leden van Hematon kunnen gratis gebruikmaken van deze dienst.

Meer info? Mail naar werk@hematon.nl.

Meest gelezen

Meest recente artikelen