Crowdfunding voor onderzoek myeloompatiënten weer aan het werk

Beeld Shurkin_son Myeloom

Om onderzoek mogelijk te maken naar mensen met multipel myeloom en hun kansen op werk na een behandeling, start Onderzoeksfonds Hematon een crowdfundingsactie. Onderzoeker Christine Bennink van het Erasmus MC moet een startbedrag ophalen van dertigduizend euro om dit onderzoek mogelijk te maken. De actie zal lopen tot 31 oktober 2021.

Stoppen met je werk omdat je kanker hebt gekregen. Dat overkomt veel patiënten met multipel myeloom (de ziekte van Kahler). Patiënten met deze ernstige vorm van beenmergkanker moeten door hun intensieve behandeling vaak stoppen met hun werk. Door betere en nieuwere behandelingen zullen steeds meer patiënten terug kunnen naar hun werk. Omdat werk belangrijk kan zijn voor de kwaliteit van leven, is dat goed nieuws. Je kunt voor een deel je oude leven weer hervatten.

Onderzoeker Christine Bennink van het Erasmus MC gaat de huidige werksituatie van Kahler-patiënten in kaart brengen. Patiënten onder de 65 jaar worden vergeleken met hun situatie voor de diagnose. Daarnaast gaan de onderzoekers die groep vergelijken met Nederlanders die deze ziekte niet hebben. Het onderzoek geeft inzicht in hoeveel patiënten tijdens hun ziekte kunnen werken in vergelijking met gezonde leeftijdgenoten. 
 
Christine Bennink heeft alles klaarstaan om dit najaar te starten. Nu het geld nog!  Omdat Onderzoeksfonds Hematon het belangrijk vindt dat dit onderzoek doorgaat is deze actie  gestart. Lees hier meer over het onderzoek.
  
Vind je dit ook een mooi doel? Doneer hier 

Meest gelezen

Meest recente artikelen