Dennis Verweijen overleden

Gisteren overleed Dennis Verweijen. Hij heeft zich, nadat hij de diagnose AML kreeg, in verschillende projecten ingezet voor de werving van stamceldonoren. Zo schreef hij het boek 'Papa’s bloed', waarvan de opbrengst gaat naar Matchis, het centrum voor stamceldonoren.

Dennis was ook ambassadeur voor Matchis. Helaas was er voor hem geen geschikte donor en werd zijn leukemie onder controle gehouden met chemokuren. Vorige week kreeg hij tijdens zo'n chemokuur een darminfectie die door zijn slechte afweer niet meer te bestrijden was. De kuur moest gestopt worden.

Dennis plaatste op 16 september nog een update op zijn Facebookpagina 'Papa's bloed'. Hij kondigde aan dat het slecht met zijn gezondheid ging en dat hij de geboorte van zijn zoontje waarschijnlijk niet zou gaan meemaken. Zijn laatste update eindigde met: 'Ik wil jullie nu alvast bedanken voor jullie betrokkenheid en lieve berichten. Dit heeft ons altijd heel veel goed gedaan! Er zijn plannen om het idee rondom 'Papa's bloed' voort te zetten (ideeën en hulp zijn altijd welkom). Hier zal waarschijnlijk de inzet voor Stichting Matchis, aandacht voor het boek 'Papa's bloed' en de ontwikkeling rondom ons gezin centraal staan.'

In Hematon Magazine 11 stond een uitgebreid interview met Dennis en zijn vrouw Anke over kun kinderwens. Dennis laat naast zijn vrouw Anke ook hun dochtertje Robin achter. In oktober wordt hun zoontje geboren.

Beeld: Frank Smedts

Meest gelezen

Meest recente artikelen